Berlin: Constructia noului aeroport ar putea fi sistata

Sambata, 11 August 2012, ora 13:00
2686 citiri
Berlin: Constructia noului aeroport ar putea fi sistata

Compania Berlin Brandenburg GmbH (FBB), care se ocupa de constructia noului aeroport berlinez, se afla in pragul falimentului. Falimentul ar putea duce la intarzieri uriase ale inaugurarii aeroportului, sustin publicatiile locale.

Aeroportul "Willy Brandt" urma sa fie dat in exploatare inca in luna iunie anul curent, apoi inaugurarea lui a fost amanata pentru martie 2013. Obiectivul ar putea sa nu fie finalizat din cauza ca in noiembrie FBB ar putea intra in faliment, informeaza ziarul german The Local.

Pentru finalizarea lucrarilor la noul aeroport si acoperirea creditelor curente compania trebuie sa gaseasca urgent 1,17 miliarde de euro, insa deocamdata nu exista doritori sa ofere o suma atat de mare. Investitorii nu au fost atrasi nici de garantiile oferite de guvernul federal german, de Berlin si Brandenburg.

Potrivit planului initial, noul aeroport trebuia sa coste 2,8 miliarde de euro, insa in timpul procesului de constructie suma a crescut de aproape doua ori, la 4,2 miliarde de euro.

In data de 16 august este programata o reuniune de urgenta a FBB. Consiliul director al companiei va incerca sa gaseasca creditori pentru cele 1,17 miliarde si resurse pentru acoperirea altor doua credite contractate.

Una dintre posibilele variante ar putea fi atragerea de mijloace de stat pentru finalizarea constructiei. De asemenea, nu este exclusa varianta obtinerii de sprijin financiar din partea Uniunii Europene.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#construire aeroport Berlin, #companie construire aeroport Berlin, #constructie aeroport Berlin , #Companii constructii