Cine a prins cele mai grase contracte pentru intretinerea drumurilor nationale

Joi, 08 August 2013, ora 18:00
4115 citiri
Cine a prins cele mai grase contracte pentru intretinerea drumurilor nationale
Theodor Berna detine companiile Teloxim Con si Tehnologica Radion

Companiile de constructii au castigat contracte de zeci de milioane de euro pentru lucrari de intretinere a drumurilor nationale din centrul si sud-estul tarii. Printre aceste firme se numara si binecunoscutii regi ai asfaltului, abonati la banii publici.

Business24 prezinta lista companiilor care in urmatorul an vor avea grija de drumurile nationale din mai multe judete, precum Brasov, Mures sau Constanta.

Theodor Berna, stapan in Dobrogea

Trei companii au castigat in iulie contractul in valoare totala de 6,24 de milioane de euro, care imparte regiunea Dobrogea in sase loturi: "Lucrari privind intretinerea periodica 2013 - 2014 - COVOARE ASFALTICE - D.R.D.P. CONSTANTA: Lot 1 - S.D.N. Constanta, Lot 2 - S.D.N. Calarasi, Lot 3 -S.D.N. Slobozia, Lot 4 - S.D.N. Braila, Lot 5 - S.D.N. Tulcea, Lot 6 - Calarasi-Autostrada A2".

Patru loturi, in valoare de 4,7 milioane de euro, au fost atribuite firmei Teloxim, detinuta de omul de afaceri Theodor Berna si celelalte doua, companiilor Grand Construct si Oyl Company Holding.

Mai exact, Grand Construct a obtinut lotul 2, in valoare de 630 de mii de euro si Oyl Company Holding lotul 3, in valoare de 880 de mii de euro.

Theodor Berna este considerat unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri din domeniul constructiilor. A crescut pe nesimtite, timp de 15 ani. In 1999, Berna era consilierul lui Traian Basescu la primaria Capitalei. Astazi, conduce mai multe companii de constructii, dintre care Tehnologica Radion a inregistrat afaceri de 125 de milioane de euro, rulaj care o plaseaza pe locul 2 in Romania. Teloxim Con este una dintre companiile omului de afaceri, tot mai vizibila in ultima perioada, in cadrul licitatiilor publice.

Teloxim Con a obtinut in acest an un lot in proiectul autostrazii Lugoj-Deva. De asemenea, dupa ce si Directiile Regionale de Drumuri si Poduri Constanta si Craiova au incheiat contracte de intretinere a drumurilor nationale cu Teloxim Con, in valoare de peste 6,5 milioane de euro, Theodor Berna a mai castigat o licitatie in cadrul DRDP Bucuresti, in valoare de aproximativ 1,8 milioane de euro, privind lucrari de intretinere curenta pentru perioada de vara 2013-2014.

Nemtii de la Geiger Transilvania se impun in Sibiu si Mures

Si contractul "Lucrari privind intretinerea periodica 2013 - 2014 - Covoare asfaltice" - D.R.D.P. BRASOV: Lot 1 - S.D.N. Brasov, Lot 2 - S.D.N. Sibiu, Lot 3 -S.D.N. Targu Mures, Lot 4 - S.D.N. Miercurea Ciuc, Lot 5 - S.D.N. Sf. Gheorghe", in valoare de 22,5 milioane de euro, a fost atribuit la finalul lunii trecute. De data aceasta, in randul companiilor castigatoare, se individualizeaza Geiger Transilvania.

Firma a castigat doua loturi, in valoare de 15,2 milioane de euro, pentru intretinerea drumurilor in Sibiu si Mures, adica aproape cat toata cifra de afaceri din 2012.

Mai exact, Geiger Transilvania a rulat anul trecut afaceri de 17,6 milioane de euro. Profitul in schimb a fost de 560 de mii de euro. Compania este administrata de un grup de romani, etnici maghiari si un german si este detinuta de grupul german Geiger GMBH & CO, prin Geiger Group Romania.

Cifra de afaceri a Geiger Group Romania a fost in 2012 de un milion de euro, iar profitul s-a ridicat la 31 de mii de euro.

Contractul pentru lotul 5, in valoare de 2,25 milioane de euro, a fost castigat de Consal, iar contractul pentru lotul 4, in valoare de 5,2 milioane de euro, de asocierea SC Consinit (lider), Imob Lux Construct si Impresa Ferrara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#intretinere drumuri nationale, #contracte regii asfaltului, #contracte Berna Constanta, #contracte Teloxim , #Companii constructii