Taxele ascunse pe care le platesc clientii companiilor aeriene

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 11:28
2629 citiri
Taxele ascunse pe care le platesc clientii companiilor aeriene

Clientii liniilor aeriene sunt obisnuiti sa plateasca sume mari de bani pentru verificarea bagajelor, locuri mai incapatoare si o masa calda. Aceste taxe sunt prezentate in mod explicit, dar exista alte plati ascunse care ii pot prinde nepregatiti pe cei care apeleaza la serviciile companiilor aeriene.

Taxele tind sa se acumuleze atunci cand clientii liniilor aeriene fac schimbari de ultima ora sau sunt instiintati de diverse lucruri pe care trebuie sa le faca la aeroport, precum printarea tichetului de imbarcare, potrivit Business Insider.

Jeff Klee, CEO al CheapAir.com, ofera mai multe informatii despre aceste taxe ascunse.

Locurile care au intaietate

"Se obisnuia ca oricine platea o taxa unica pentru un zbor sa aiba acces la orice lor", spune Jeff Klee. In prezent, liniile aeriene percep taxe mai mari pentru locurile premium, iar numarul de locuri pe care consumatorii nu au acces creste rapid, adauga Klee.

"In cazul multor zboruri este imposibil sa gasesti un loc la fereastra sau unul mai izolat fara sa platesti", spune reprezentantul CheapAir.com.

Costurile pentru locurile prioritare se situeaza intre 10 si 15 dolari, in functie de durata zborului.

Jeff Klee ii sfatuieste pe consumatori sa nu astepte pana in ultima clipa pentru a-si asigura locurile. Clientii liniilor aeriene ar trebui sa isi rezerve locurile in avans si ideal ar fi sa faca acest lucru chiar in momentul in care isi cumpara biletul.

Printarea biletului de imbarcare

"Vad tot timpul cum oamenii sunt taxati atunci cand printeaza biletul de imbarcare la aeroport", spune Klee. "Unele linii aeriene din Europa chiar ii determina pe clienti sa plateasca cu cardul de credit. Acest lucru era ilegal in Statele Unite ale Americii pana saptamana trecuta".

Costurile pentru printarea biletului de imbarcare pot sa ajunga la cinci dolari, in functie de transportator.

Jeff Klee ii sfatuieste pe clientii liniilor aeriene sa isi printeze biletul de imbarcare de acasa.

Verificarea bagajelor

Aceasta taxa nu ar trebui sa fie o surpriza pentru calatorii sezonieri, dar chiar si acestia pot fi luati prin surprindere de valoarea mai ridicata a taxei platite pentru serviciul de checking online, comparativ cu suma achitata la aeroport.

Costurile pentru acest serviciu pot depasi valoarea de cinci dolari, in functie de linia aeriana.

Jeff Klee spune ca evitatea acestor taxe se poate face prin scaderea cantitatii de bagaje, efectuarea checking-ului la aeroport sau, in cazul clientilor care au bagaje foarte grele, folosirea unui serviciu de tipul Lugless, care transporta bagajul pentru o taxa unica de 39 de dolari.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#taxe ascunse linii aeriene, #companii aeriene taxe, #taxe mari companii aeriene, #taxe clienti linii aeriene , #Companii avioane