Tarom se gandeste sa vanda avionul folosit de Basescu

Marti, 05 Martie 2013, ora 08:30
2812 citiri
Tarom se gandeste sa vanda avionul folosit de Basescu

Tarom vrea sa elimine pierderile cauzate de cele doua aeronave de tip Airbus A310, principala varianta luata in calcul fiind vanzarea acestora, dar analizeaza si posibilitatea mentinerii avionului folosit de Administratia Prezidentiala, in cazul in care cheltuielile trec la bugetul de stat.

Tarom are in prezent in flota doua aeronave de tip A310, una in configuratie comerciala si una in configuratie VIP, utilizata din anul 2010 de Administratia Prezidentiala. Ambele aeronave au intrat in flota Tarom in anul 1992.

"Exista o serie de factori care fac ca aceste doua aeronave sa nu isi mai justifice din punct de vedere economic prezenta in flota. Printre acesti factori se numara costurile foarte mari de mentenanta si aeronavigabilitate, vechimea de peste 21 de ani, gradul de uzura, consumul mare de combustibil, procurarea cu dificultate a pieselor de schimb, avand in vedere ca in prezent nu se mai produc piese noi pentru acest tip de avion, iar in lume exista putini furnizori care mai au pe stoc acest tip de piese.

Luand in considerare istoricul acestor doua aeronave si operarea lor cu dificultate din cauza costurilor foarte mari, conducerea companiei Tarom urmeaza sa stabileasca in cel mai scurt timp o solutie in ceea ce priveste eliminarea totala a pierderilor cauzate de acestea, principala solutie luata in calcul fiind vanzarea", se arata intr-un comunicat al companiei.

Referitor la aeronava utilizata de Presedintie, reprezentantii companiei vor propune in prealabil autoritatilor o serie de solutii.

"Poate fi luata in calcul mentinerea aeronavei prezidentiale in flota, cu conditia ca autoritatile sa isi asume plata integrala, din bugetul de stat, a tuturor costurilor de intretinere, aeronavigabilitate si exploatare, atat a celor directe, cat si a celor indirecte.

Totusi, opinia noastra este ca acest avion nu mai corespunde conditiilor de inalta calitate si performanta pe care trebuie sa le indeplineasca o aeronava pentru transportul unor inalti demnitari si ca ar trebui gasita o solutie mai eficienta si mai potrivita statutului acestora", a declarat intr-un comunicat Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#pierderi tarom, #vanzare aeronave Tarom, #flota avioane Tarom , #Companii avioane