Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Show-ul aeronautic de la Paris, mina de aur pentru Airbus si Boeing

Show-ul aeronautic de la Paris, mina de aur pentru Airbus si Boeing


Marii producatori din industria aeronautica au primit un balon de oxigen important odata cu deschiderea "Paris air show". Airbus si Boeing, doua dintre companiile care se confrunta cu o scadere a comenzilor pe piata din Rusia, au inregistrat comenzi pentru aproape 200 de aeronave.

Inca din prima zi a spectacolului aeronautic, cele doua companii au primit comenzi totalizand 42 de miliarde de dolari, operatorul Garuda Indonesia dovedindu-se unul dintre cei mai valorosi clienti, raporteaza portalul Market Watch.

Strategii noi

Airbus a dat semnalul ca se pregateste sa modifice planul de constructie al masivului A380 superjumbo pentru a revigora vanzarile anemice ale avionului care trebuia sa fie reprezentativ pentru compania europeana.

"A380neo ar putea veni cu motoare noi, un fuselaj mai lung si un numar sporit de locuri pentru pasageri", a anuntat John Leahy, directorul de vanzari al Airbus, cu ocazia show-ului aviatic.

Cel putin 10 companii de transport aerian si-au manifestat interesul fata de varianta noua a superjumbo-jetului Airbus, inca din prima zi a expozitiei.

Boeing, pe de alta parte, mizeaza pe aeronavele de curse lungi cu doua motoare, luni semnand si precontractul pentru livrarea a 10 avioane 777X-8 pentru Qatar Airways, operator care detine deja alte 50 de aeronave de acelasi tip.

Boieng 777X s-a lansat in urma cu doi ani, iar acum este unul dintre cele mai apreciate avioane de calatori, compania livrand pana in prezent peste 300 de unitati.

Atat Airbus, cat si Boeing au asteptari mari in ceea ce priveste perspectiva comenzilor pentru avioane de pasageri si avioane cargo in urmatoarele doua decenii, insa strategia lor in ceea priveste constructia aeronavelor cu peste 400 de locuri difera.

Bombardier si Embraer sunt alte doua companii aernautice care s-au bucurat de succes in vanzarea avioanelor inca din prima zi a expozitiei aviatice de la Paris.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3770 ori