Operatorii low cost se muta pe Otopeni din martie 2012

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 17:17
1462 citiri
Operatorii low cost se muta pe Otopeni din martie 2012

Zborurile low cost de pe Aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa) se vor muta, din martie 2012, pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ca urmare a transformarii aeroportului Baneasa in city airport, a declarat vineri directorul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Tudor Jidav.

"Ca urmare a modificarii tarifelor si aplicarii restrictiilor, transformarea Aeroportului Baneasa in city airport va avea loc in martie 2012. Companiile low cost se pot muta si acum pe Otopeni, noi i-am invitat deja, le-am facilitat transferul punandu-le la dispozitie spatiile necesare activitatii. Am avut discutiile preliminare cu operatorii low cost", a spus Jidav.

Pe de alta parte, ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a precizat ca joi s-a obtinut avizul de constructie pentru proiectul legat de transformarea Aeroportului Baneasa in city airport. Aceasta a adaugat ca proiectul are un buget de 2,5 milioane euro.

"Exista si o reactie din partea operatorilor low cost. Eu le transmit doua lucruri. In primul rand, faptul ca pana acum au acceptat sa transporte pasagerii ca dintr-o aerogara, si nu dintr-un loc destinat celor care circula cu avionul, iar apoi le spun de costul suplimentar, care este de doar 4 euro. Spun asta ca sa prevenim o noua runda de plangeri multiple ale operatorilor privati", a mentionat Boagiu.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#zboruri low cost aeroport Otopeni martie , #Companii avioane