Operatorii aerieni din Germania majoreaza pretul biletelor

Marti, 14 August 2012, ora 15:44
1464 citiri
Operatorii aerieni din Germania majoreaza pretul biletelor

Operatorii aerieni din Germania vor majora pretul calatoriilor cu avionul pentru a-si mari profiturile, au precizat reprezentantii Asociatiei industriei de transport aerian din aceasta tara.

Masura se impune pentru ca operatorii aerieni germani sa isi mentina solvabilitatea pe piata, relateaza site-ul thelocal.de.

"Calatoriile cu avionul se vor scumpi", a spus Klaus-Peter Siegloch, presedintele Asociatiei industriei germane de transport aerian (BDL). Vremea "biletelor foarte ieftine se apropie de final", a declarat oficialul pentru Hamburger Abendblatt.

Lufthansa si Air Berlin, cele mai mari companii aeriene germane, se confrunta cu probleme financiare, astfel ca incearca sa isi reduca cheltuielile.

Lufthansa a avut o pierdere de 168 de milioane de euro in prima jumatate a anului, in timp ce Air Berlin a inregistrat o pierdere de 66 de milioane in al doilea trimestru al anului.

Preturile la biletele Lufthansa au inceput deja sa creasca in luna iulie.

Siegloch este nemultumit ca aeroporturile si transportatorii din Germania sunt in mod special impovarati de cresterea unor costuri. Pasagerii aerieni trebuie sa plateasca o taxa de bilet de la inceputul anului trecut si care in prezent inseamna un plus de 7,5 euro la fiecare calatorie.

Klaus-Peter Siegloch cere eliminarea acestei taxe.

Costurile ridicate ale combustibilului fac de asemenea dificila reducerea preturilor, a subliniat el.

Situatia aeroporturilor din Germania este de asemenea dificila. Numai sase din cele 22 de aeroporturi au profit. Cele situate in apropierea granitelor au cel mai mult de suferit, din cauza ca pasagerii aleg sa calatoreasca de pe aeroporturi straine pentru a evita taxa de bilet, a mai afirmat el.

Berlin: Constructia noului aeroport ar putea fi sistata

Lufthansa inaugureaza zborurile directe Bucuresti - Berlin

Taxele ascunse pe care le platesc clientii companiilor aeriene

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#pret bilet calatorii aeriene, #operatori aerieni Germania, #scumpire bilete avion Germania, #profit operatori aerieni Germania , #Companii avioane