Cum vor arata avioanele fara geamuri VIDEO

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 12:42
1871 citiri
Cum vor arata avioanele fara geamuri VIDEO
da.zf.ro

O companie britanica a dezvaluit detalii ale unui avion fara geamuri, care ar putea aparea pe piata in urmatorii zece ani. Centre for Process Innovation (CPI) a aratat cum ar putea fi interiorul unui astfel de avion in care geamurile au fost inlocuite cu ecrane ce transmit imagini din exteriorul aeronavei.

Ecranele pot transmite orice se afla in exterior, dupa dorinta pasagerilor. Fara indoiala, ne va lua ceva timp sa e obisnuim cu senzatia, sustine businessinsider.com, citat de Mediafax.

Dincolo de exercitiul de marketing, CPI sustine ca 80% din greutatea avionului se datoreaza carburantului si fuselajului, astfel ca eliminarea geamurilor ar reduce costurile de exploatare.

Cu fiecare reducere de 1% a greutatii avionului se economiseste 0,75% din combustibil.

Reducerea greutatii inseamna reducerea consumului, iar reducerea consumului scade cantitatea emisiilor de dioxid de carbon in atmosfera, dar si costurile de operare", sustine CPI.

Realizarea geamurilor unui avion presupune un proces elaborat pentru a asigura ca acestea pastreaza presurizarea cabinei si nu se sparg la peste 10.000 de metri altitudine.

Purtatorul de cuvant al companiei, Dr. Jon Helliwell a declarat pentru The Mirror, ca acest concept ar putea deveni realitate in urmatorii 10 ani, totul depinzand de evolutia tehnologiei OLED (Organic Light Emitting Diode - diode electroluminiscente organice) care sa permita aparitia unor panouri de afisaj de mari dimensiuni.

In prezent, tehnologia OLED poate afisa imagini, dar componentele sunt sensibile la umezeala, astfel ca este nevoie ca acestea sa fie protejate de sticla inflexibila.

"Vorbim in prezent despre aceste lucruri pentru ca ele corespund etapelor de evolutiei din industria aerospatiala", sustine Helliwell.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#avion lipsa geamuri, #companie britanica avion fara geamuri , #Companii avioane