Companiile low-cost se muta din 25 martie de pe Aeroportul Baneasa pe cel din Otopeni

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 19:55
1753 citiri
Companiile low-cost se muta din 25 martie de pe Aeroportul Baneasa pe cel din Otopeni

Companiile Blue Air, Wizz Air si Germanwings isi vor transfera din 25 martie activitatile de pe aeroportul Baneasa pe cel din Otopeni, unul din cei trei transportatori low-cost urmand sa majoreze tarifele.

Pe Aeroroportul International Bucuresti Aurel Vlaicu Baneasa opereaza in prezent trei companii aeriene low-cost, respectiv Germanwings, Wizz Air si Blue Air, iar pe 25 martie, odata cu noul program de vara, acestea isi vor transfera activitatile pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

In ceea ce priveste activitatea low-cost, Blue Air si Germanwings nu vor opera schimbari in ceea ce priveste tarifele biletelor de avion.

Cel de-al treilea operator, Wizz Air a anuntat la finele lunii februarie ca, odata cu marirea taxelor de aeroport pe Otopeni si ca urmare a inchiderii aeroportului Baneasa, pasagerii vor trebui sa plateasca mai mult pentru serviciile de calatorie. Operatorul a precizat ca au fost identificate posibilitati de reducere a costurilor, pentru a minimiza cresterea tarifelor, sublinind ca va oferi in continuare preturile cele mai mici pe piata de low-cost.

In acelasi timp, Wizz Air si-a anuntat intentia de a mari frecventa pentru mai multe curse si de a introduce patru curse noi spre Italia, Spania, Germania si Ungaria, odata cu inceperea activitatilor pe aeroportul Otopeni.

Reprezentantii Blue Air au declarat pentru NewsIn ca s-a reusit compensarea unor cheltuieli si taxe care sunt mai mari pe aeroportul din Otopeni cu alte costuri care au putut fi reduse in urma trasferului activitatilor, cum ar fi de exemplu cheltuielile cu chiria.

La randul sau, purtatorul de cuvant Germanwings, Andreas Engel, a precizat ca nu vor fi facute schimbari in ceea ce priveste preturile.

"Nu vom face modificari legate de preturi. In toamna vom vedea daca transferul a avut succes si daca pasagerii nostri au acceptat noul aeroport", a declarat Engel, la solicitarea NewsIn.

In acest an va fi demarata etapa a doua a programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, urmand ca pana in 2016 sa fie implementat conceptul de City Airport pentru Aeroroportul International Bucuresti Aurel Vlaicu Baneasa. Programul presupune dezvoltarea infrastructurii aeroportuare noi necesare prelucrarii traficului de protocol, business si aviatie generala.

Cele trei corpuri de cladire ale Aeroportului Baneasa vor intra intr-un proces de reabilitare, ca urmare a incadrarii acestora in clasa de risc seismic 1. Reprezentantii CNAB estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate in 2013.

In prezent, pe aeroportul Baneasa pot decola si ateriza cursele de aviatie generala, dupa ce in decembrie a fost finalizat Corpul C al terminalului. in urma unei investitii de 2,5 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#low cost Wizz Air, #low cost Blue Air, #low cost Germanwings, #companii low cost Otopeni , #Companii avioane