Boeing trebuie sa imprumute 10 miliarde de dolari pentru a depasi criza 737 Max

Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 10:28
2409 citiri
Boeing trebuie sa imprumute 10 miliarde de dolari pentru a depasi criza 737 Max
Foto: Pixabay

Constructorul aeronautic american Boeing poarta discutii cu bancile pentru a imprumuta o suma de cel putin 10 miliarde de dolari, in conditiile in care producatorul de avioane se confrunta cu o criza generata de prabusirea unor avioane 737 Max, informeaza CNBC citand surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, Boeing si-a asigurat deja credite bancare in valoare de cel putin sase miliarde de dolari si discuta in continuare cu alte banci pentru noi imprumuturi.

Analistii estimeaza ca Boeing pierde aproximativ un miliard de dolari pe luna din cauza blocarii la sol a avioanelor 737 Max, iar pentru trimestrul al treilea al anului trecut a raportat un flux negativ de numerar de aproape trei miliarde de dolari.

In 2019, Boeing a livrat un numar total de 390 de avioane, mai putin de jumatate fata de numarul avioanelor livrate in anul 2018 si totodata cel mai mic numar de avioane livrate de Boeing in ultimii 11 ani.

Incepand din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX, cel mai bine vandut model al constructorului american, au interdictie de zbor la nivel mondial dupa doua catastrofe aeriene care au avut loc in decurs de cinci luni si in care a fost suspectata o functionare defectuoasa a sistemului automat de stabilizare in zbor (MCAS) menit sa impiedice intrarea avionului in picaj.

Grupul aeronautic american spera ca avionul sau va reintra in serviciu pana la finalul lui 2019, dupa modificarile efectuate la sistemele software si in programele de pregatire a pilotilor, dar la inceputul lunii decembrie 2019 Administratia Federala pentru Aviatie (FAA) a anuntat ca nu va aproba reluarea zborurilor avioanelor 737 MAX inainte de 2020.

Criza provocata de modelul 737 MAX a obligat Boeing sa opreasca productia celui mai bine vandut avion al sau si sa schimbe directorul general la finele lunii decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#criza Boeing, #Boeing imprumuturi criza 737 Max , #Companii avioane