AVAS amana cu o luna oferta pentru Avioane Craiova

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 10:47
1558 citiri
AVAS amana cu o luna oferta pentru Avioane Craiova

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit cu 30 de zile termenul de valabilitate al ofertei pentru privatizarea companiei Avioane Craiova (AVIO), care expira astazi, a declarat presedintele institutiei, Mircea Ursache.

"Decizia a fost luata de comun acord cu ofertantul (Alenia Aeronautica - n.r.), pentru a avea timp sa vina cu o oferta imbunatatita", a afirmat Ursache, precizeaza Mediafax.

Presedintele AVAS estimeaza ca negocierile cu firma italiana vor fi incheiate in urmatoarele 30 de zile.

Termenul pentru finalizarea procesului de privatizare a fost prelungit la inceputul lui aprilie pana la 30 iunie, prin hotarare de Guvern.

Procesul de privatizare a fost reluat in luna octombrie 2008 prin publicarea anuntului de vanzare a pachetului de actiuni detinut de AVAS.

Au fost cumparate patru dosare de prezentare, iar dupa mai multe prelungiri succesive, termenul limita de depunere a ofertelor a fost 30 ianuarie 2009.

Pana la data limita a fost depusa o singura oferta de cumparare, din partea companiei italiene Alenia Aeronautica.

Avioane Craiova, firma listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, a avut anul trecut venituri in scadere cu 23%, de la 25,1 milioane lei la 19,27 milioane lei, iar pierderile firmei cu crescut de 2,15 ori, la 16,39 milioane lei, de la rezultatul negativ de 7,6 milioane lei din 2007.

Ministerul Economiei detine 80,97% din capitalul firmei, restul fiind controlat de alti actionari. Actiunile au inchis sedinta de tranzactionare de joi la un pret de 5,8 lei pe titlu, in urcare cu 1,75%, cotatie la care capitalizarea firmei este de 5,3 milioane lei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#oferta, #privatizare, #negocieri, #guvern, #avioane craiova , #Companii avioane