Al treilea mare aeroport din Europa este in greva

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 11:14
2106 citiri
Al treilea mare aeroport din Europa este in greva

O noua greva la aeroportul din Frankfurt (vest) ar urma sa inceapa duminica la 21.00 (20.00 GMT) si sa se incheie joi la 05.00, membrilor sindicatului pentru siguranta aeriana GdF.

Sindicatul a anuntat vineri seara ca negocierile cu administratorul aeroportului Fraport in privinta maririlor de salarii si a reducerii timpului de lucru au esuat, deschizand calea unei noi greve, transmite AFP.

Primul aeroport german si al treilea din Europa, Frankfurt a trecut deja prin cinci zile de greva, suspendata miercuri seara.

Aproximativ 200 de controlori de zbor de la sol au fost in greva, ducand astfel la anularea a circa 1.200 de decolari si aterizari la Frankfurt.

Aeroportul din Frankfurt a avut un trafic de 53 de milioane de pasageri in 2010 si, incepand cu sezonul de iarna 2011/2012 deserveste 275 de destinatii internationale in 111 tari. Este al doilea cel mai ocupat aerport din Europa in ceea ce priveste transportul de marfuri.

Aeroportul Frankfurt este notat cu patru stele de catre Skytrax, impreuna cu alte opt aeroporturi din lume.

In prima luna din 2012, aeroportul a avut un trafic de 4,1 milioane pasageri, in crestere cu 5,5% fata de perioada similara a anului trecut.

Numarul aeronavelor care au utilizat aeroportul din Frankfurt in prima luna din 2012 a crescut cu 0,7%, pana la 37.651 de avioane.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#aeroport Frankfurt greva, #anulare zboruri aeroport Frankfurt, #aeroport germania greva , #Companii avioane