Airbus avertizeaza Marea Britanie: Iesiti din UE, pierdeti toate investitiile!

Joi, 21 Mai 2015, ora 11:40
4052 citiri
Airbus avertizeaza Marea Britanie: Iesiti din UE, pierdeti toate investitiile!
Foto: Airbus

Dupa Deutsche Bank care analizeaza deja reducerea operatiunilor pe piata din Regatul Unit in cazul Brexit, un al doilea gigant european transmite un mesaj similar.

Airbus anunta ca ia in considerare reducerea investitiilor in Marea Britanie in cazul in care insularii decid sa se desprinda de Uniunea Europeana, relateaza BBC.

Precampanie de un an

Britanicii vor fi chemati sa decida apartenenta Regatului Unit la UE printr-un referendum ce trebuie organizat pana in 2017.

Desi nu a fost inaintata ca data oficiala, vara anului viitor pare sa fie momentul propice luat in considerare de oficialii de la Londra.

In insula, discutiile pe tema iesirii sau mentinerii Marii Britanii in grupul statelor din blocul european incep sa aiba deja tonul unei dezbateri de campanie.

Liderii companiei de constructii JCB au declarat recent ca sustin ideea desprinderii Regatului Unit de restul Europei, mizand pe forta economica a tarii.

Intr-un discurs adresat membrilor Confederatiei Industriilor din Marea Britanie, ministrul de Finante George Osborne a afirmat ca isi doreste ca tara sa "ramana in Europa, fara ca Europa sa conduca".

Presedintele confederatiei, lordul Mike Rake a metinat la randul sau: "Mediul de afaceri trebuie sa isi exprime pozitia mai devreme fata de ramanerea Marii Britanii intr-o Uniune Europeana reformata."

16.000 de joburi periclitate

In Marea Britanie, Airbus are 16.000 de angajati, o mare parte fiind concentrata in uzina din Broughton.

Directorul sucursalei britanice a gigantului aerospatial, Paul Kahn, a mentionat ca avertismentul companiei nu trebuie privit ca o amenintare.

"Noi nu spunem ca fabrica se va inchide imediat. Insa, daca iesirea Marii Britanii din UE conduce la crearea unor conditii nefavorabile de piata vom muta afacerea in alta parte", a precizat Kahn.

Airbus este cea mai mare companie aerospatiala civila si de aparare din Europa, avand operatiuni in Germania, Franta, Spania si Marea Britanie.

"Cred ca este vital pentru o companie precum Airbus sa iasa in fata si sa pledeze pentru ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana", a mai spus directorul Airbus UK.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#companii europene Brexit, #avertisment companii Marea Britanie, #referendum Marea Britanie UE , #Companii avioane