Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Uraganul Sandy a lasat urme adanci la AIG: Asiguratorul a inceput sa vanda active

Uraganul Sandy a lasat urme adanci la AIG: Asiguratorul a inceput sa vanda active


Grupul de asigurari American International Group Inc va vinde pana la 90% din participatia companiei sale de leasing al avioanelor, International Lease Finance Corp (ILFC), pentru aproximativ 5,28 miliarde de dolari, unui grup de investitori condus de Weng Xianding, presedintele New China Trust Co. Ltd.

Grupul de investitori, care include New China Trust, China Aviation Industrial Fund si P3 Investments Ltd., va achizitiona 80,1% din ILFC pentru aproximativ 4,23 miliarde de dolari, cu optiunea de a cumpara inca o participatie de 9,9%, in timp ce AIG va pastra 10% din actiunile companiei de leasing al avioanelor, transmite AP, citat de Agerpres.

Tranzactia trebuie sa fie aprobata de autoritatile de reglementare din SUA si China. Vanzarea International Lease Finance Corp face parte din strategia AIG de a renunta la unele active, pentru a achita ajutorul de stat de 182 miliarde de dolari.

Sediul ILFC va ramane in Los Angeles.

Trezoreria SUA a anuntat recent ca a scos la vanzare actiuni AIG in valoare de 18 miliarde de dolari, urmand ca la finalizarea tranzactiei participatia statului sa se reduca pana la aproximativ 21,5%. Dupa izbucnirea crizei financiare din 2008, guvernul american a injectat 182 miliarde de dolari in AIG si la un moment dat detinea peste 90% din actiuni.

Situatia AIG inrautatita din cauza uraganului Sandy

American International Group (AIG) estimeaza ca va inregistra costuri de aproximativ 1,3 miliarde de dolari dupa taxe si platile de reasigurari, in urma pagubelor produse de uraganul Sandy, aceasta fiind cea mai mare suma anuntata de o companie de asigurari din SUA in urma furtunii.

AIG ar putea pierde 1,3 mld. de dolari, in urma uraganului Sandy

AIG va efectua contributii in valoare totala de un miliard de dolari catre subsidiarele din SUA de asigurare de proprietate si accident.

Uraganul Sandy a ajuns pe tarm in luna octombrie, lovind coasta statului New Jersey si provocand mai multe decese, pagube materiale substantiale si suspendarea activitatii economice in regiune, inclusiv in New York.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1188 ori