AVIVA s-a saturat de Romania?

Joi, 07 Iulie 2011, ora 13:48
1965 citiri
AVIVA s-a saturat de Romania?

Romania nu se afla pe lista pietelor strategice pe care compania de asigurari internationale Aviva vrea sa-si canalizeze atentia, potrivit unor surse.

Reprezentantii Aviva Europe au precizat ca exista o lista de sapte piete strategice pe care isi vor focaliza atentia, insa Romania, Cehia si Ungaria nu se afla pe aceasta lista, potrivit ZF.

Potrivit acestora, Aviva isi va consolida pozitia pe piete unde poate obtine profit de cel putin 100 de milioane de dolari, o rentabilitate a capitalului de cel putin 12% si unde pot atrage o valoare de piata de cel putin 1 miliard de dolari.

In Romania, Cehia si Ungaria Aviva nu a reusit sa gaseasca reteta de management pentru a se impune pe piata, de aceea an de an compania a suferit pierderi.

De exemplu, Aviva a avut in 2010 afaceri de 89 de milioane de lei, in scadere cu 12% fata de 2009.

Pe piata locala a asigurarilor de viata, Aviva ocupa locul 5, principalii competitori fiind Generali si Asirom.

O companie de asigurari este evaluata ca multiplu de primele brute subscris.

Astfel, daca Aviva ar fi evaluata de 1,5 din primele subscrise anul trecut (asa cum a facut recent Generali cu subsidiara locala), valoarea tranzactiei ar fi de circa 30 mil. euro.

Firmele de asigurari se vindeau si la 200% din afaceri in anii de boom, dar cotatiile au mai scazut pe fondul crizei. 

Potrivit directorului general Aviva Romania, Mihai Popescu,in decembrie 2010 compania a inregistrat pierderi.

Cu toate acestea, reprezentantii Aviva Europe spun ca afacerile din Romania s edesfasoara in mod normal si, desi nu ne aflam pe lista pietelor strategice, compania sprijina in continuare managementul local.

Reprezentantii Aviva spun ca discutiile privind orice decizie referitoare la Romania sunt premature.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#aviva, #companie asigurari, #pierderi aviva, #piete strategice aviva , #Companii asigurari