Afacerile Omniasig au scazut in 2011 cu 16%

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 17:30
1669 citiri
Afacerile Omniasig au scazut in 2011 cu 16%

Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat anul trecut un volum al primelor brute subscrise de 761,5 milioane lei, cu 16% mai mic decat cel inregistrat in 2010, a anuntat joi compania.

"Aceasta scadere se datoreaza conexiunii directe care exista intre industria asigurarilor si celelalte segmente importante ale economiei, puternic afectate de criza, precum: segmentul auto, leasing, bancar si cel imobiliar", se arata in comunicat.

Compania a implementat anul trecut o strategie de optimizare a proceselor, constand in proceduri de reducere a costurilor, masuri de restructurare a portofoliului si, de asemenea, o centralizare a operatiunilor de back-office.

Valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut a fost de 650,3 milioane lei.

Potrivit Omniasig, ponderea cea mai mare in rezultatul inregistrat, respectiv de 75%, au avut-o ca si pana acum, asigurarile auto. "Ramura asigurarilor Casco a scazut, conform tendintelor inregistrate la nivelul intregii piete, inregistrand o valoare de 298,97 milioane lei, cu 30% mai putin decat in anul anterior. Aceasta scadere este corelata in principal cu scaderea puternica a segmentului de leasing auto", se arata in comunicat.

Pe linia asigurarilor de raspundere civila a autovehiculelor (RCA si Carte Verde), compania a inregistrat o crestere de 8,3% fata de anul precedent, cu o valoare a primelor brute subscrise de 273,58 milioane lei. Valoarea despagubirilor platite a fost de 371 milioane lei pe Casco si 226,69 milioane lei pe RCA.

Asigurarile de tip property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) au inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 113,7 milioane lei.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat recent fuziunea prin absorbtie a societatii Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) de catre BCR Asigurari VIG, urmand ca noua entitate sa fie numita Omniasig.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#cifra afaceri Omniasig, #venituri omniasig , #Companii asigurari