Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Airbus cucereste Rusia:

Transaero cumpara patru avioane Airbus, in valoare de 1,7 miliarde de dolari

Transaero cumpara patru avioane Airbus, in valoare de 1,7 miliarde de dolari


Compania aeriana Transaero, a doua ca marime din Rusia, a semnat joi, la Forumul economic international de la Sankt-Petersburg, un contract privind achizitionarea a patru avioane A380 produse de gigantul european Airbus, contra sumei de 1,7 miliarde de dolari, la pret de catalog.

Contractul privind aceasta comanda a fost semnat de catre directorul general al Transaero, Olga Pleciakova, si Cristopher Buckley, vicepresedintele Airbus pentru Europa.

"Este un moment istoric pentru Airbus si este primul contract vizand aparatele A380 in Rusia si in Comunitatea Statelor Independente", a afirmat Cristopher Buckley, dupa semnarea contractului, exprimandu-se speranta ca Transaero va mai achizitiona avioane de acest tip.

Transaero, care se doteaza cu precadere cu avioane produse de compania americana Boeing, a recurs la o schimbare in ultimele luni, comandand in decembrie opt aeronave Airbus A320Neo.

In ceea ce priveste A380, acesta este la ora actuala cel mai mare avion din lume produs serie, capabil sa transporte pana la 850 de pasageri, si primul avion de mare capacitate cu doua punti complete. Avionul este cvadrimotor si ofera zboruri de mare distanta de pana la 15.200 de kilometri.

De asemenea, Transaero a semnat un contract pentru achizitionarea a sase avioane rusesti Suhoi SuperJet 100 (SSJ-100), in valoare de 212 milioane de dolari. Aparatele, cu o capacitate de 90 de pasageri, ii vor fi livrate in perioada 2015-2017.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1253 ori