Topul celor mai bune companii aeriene din lume

Marti, 12 Iulie 2011, ora 12:34
9310 citiri
Topul celor mai bune companii aeriene din lume

Placerea si utilitatea unui zbor cu avionul au ajuns sa fie umbrite de imaginea bagajelor inghesuite, intarzierilor nesfarsite, cozilor interminabile pentru check-in si alte elemente care transforma o calatorie in interes de afaceri, sau o plecare in concediu, intr-un calvar pentru calatori. Ce-i drept, intr-o lume afectata de criza, industra aeronavala a devenit din ce in ce mai putin luxoasa. Nu toate liniile aeriene sunt insa la acelasi nivel, iar Qatar Airways, Singapore Airlines sau Asiana Airlines au demonstrat ca luxul inca mai este posibil. 

In cadrul festivitatii anuale World Airline Awards au fost desemnate cele mai bune 10 companii aeriene din intreaga lume, companii care se disting cu gratie de restul lumii, scrie CNBC.

Locul 1: Qatar Airways

Compania Quatar Airways, infiintata in 1994, cu sediul la Qatar si cu o flota de 97 de aeronave, a fost numita cea mai buna companie aeriana din lume, in 2011. Saltul este remarcabil, de la pozitia a 8 a ocupata cu sase ani in urma.

Qatar Airways a castigat si premiul pentru cea mai buna companie aeriana din Orientul Mijlociu si premiul pentru cel mai bun lounge de la clasa 1.

Qatar Airways are cea mai "tanara" flota de avioane din lume, media de varsta a aeronavelor fiind de 4 ani.

Locul 2: Singapore Airlines

Compania care poarta steagul Singapore a fost mereu in topul companiilor aeriene si a fost premiata cu o serie considerabila de premii in industria aeronautica.

Fondata in anul 1972, Singapore Airlines a fost prima companie aeriana care a oferit casti calatorilor si mese gratuite cu racoritoare incluse.

In 2004, compania a doborat recordul celui mai lung zbor comercial fara oprire timp de 18 ore, de la Singapore la Newark, in SUA.

Astazi, compania are sediul in Singapore si beneficiaza de o flota de 112 aeronave.

Locul 3: Asiana Airlines

Castigatoarea competitiei World Airline Awards 2010, Asiana Airlines, este una dintre cele mai mari companii aeriene din Coreea de Sud.

Compania, care are sediul in Seoul si detine o flota de 72 de avioane, a castigat in acest an premiul pentru cel mai bun echipaj de bord si cea mai buna clasa economica.

Asiana Airlines este una dintre putinele companii care a primit cinci stele din partea Skytrax.

Chiar daca are o flota relativ mica. Asiana Airlines ofera servicii unice, precum o zona speciala pentru persoane cu dizabilitati la Incheon International Airport sau show-uri si evenimente in timpul zborului.

Locul 4: Cathay Pacific Airways

Cathay Pacific este a treia companie in topul celor mai profitabile linii aeriene si este, de asemenea, cea mai mare companie care are avioane de tip cargo.

Compania a intrat in istoria aviatiei in 1998 cand a operat primul zbor fara escala peste Polul Nord, de la New York la Hong Kong.

Cathay Pacific airways are o flota de 125 de aeronave si sediul central in Hong Kong.

Locul 5: Thai Airways

Pe locul 5 in topul celor mai bune companii aeriene din lume se afla Thai Airways, companie cu sediul in Bangkok, proprietate partiala a guvernului thailandez si care detine o flota de 95 de avioane.

In 2006, compania a primit premiul pentru cea mai buna companie aeriana din lume si s-a plasat pe locul 2, la urmatoarea editie a competitiei.

Thai Airwais tatoneaza terenul european, anuntand doua noi zboruri spre Bruxelles si Copenhaga.

Locul 6: Eithad Airways

Compania nou intrata pe piata, Eithad Airways, a castigat titlul pentru cele mai bune conditii la clasa intai si cele mai bune servicii de catering la clasa intai.

Fondata in 2003 la Abu Dhabi in Emiratele Arabe Unite, aceasta a fost catalogata drept compania cu cea mai rapida dezvoltare din intrustria aeronavala, ajungand astazi la o flota de 57 de aeronave.

Pentru calatorii care aleg sa zboare la clasa intai, compania ofera scaune care se transforma in paturi su un sistem de masaj incorporat. 

Scaunele sunt imbracate cu acelasi tip de piele cu care sunt decorate interioarele masinilor Ferrari.

Pasagerii de la clasa intai si clasa business beneficiaza si de sofer in diferite orase din intreaga lume.

Locul 7: Air New Zeeland

Compania cu sediul in Auckland si cu o flota de 103 aparate, a fost numita cea mai buna linie aeriana din zona Australia, Asia si Pacific. Air  New Zeeland a mai primit si premiul pentru cea mai buna clasa economica premium si cel mai bun serviciu de catering din aceeasi clasa.

Compania a facut eforturi pentru a-si revigora imaginiea si a lansat in acest sens o serie de reclame cu mascota Rico si cantaretul de muzica rap Snoop Dog, dar si vedeta rock Richard Simmons.

Actori precum Lindsay lohan sau David Hasselhoff au declarat ca urmeaza sa pregateasca niste reclame pentru compania aeriana.

Locul 8: Qantas Airways

Compania Quantas Airways ocupa locul 2 in topul celor mai vechi companii aeriene functionale din lume.

Fondata in 1920, compania cu sediul in Sydney a devenit una dintre cele mai puternice branduri de business din Australia.

Qantas a inregistrat un record al sigurantei de zbor, compania sa neinregistrand vreun accident din 1951 pana in 2010.

Locul 9: Turkish Airlines

Intrand in top 10 pentru prima data, Turkish Airlines a castigat trei premii la gala World Airlines Awards din 2011, inclusiv titlul de cea mai buna companie aeriana din Europa.

Compania este cea de-a treia din Europa ca numar de pasageri, intrecand anul trecut compania British Airways.

Turkish Airlines a adoptat o strategie puternica de marketing in ultimii ani, aducand in fata publicului fete cunoscute precum Kobe Bryant de la NBA sau actorul Kevin Costner.

Pentru a ramane competitiva, compania a introdus o serie de reduceri pentru studenti si a inclus noi rute luna trecuta, marind numarul de destinatii globale la 180.

Locul 10: Emirates

Desi compania cu Emirates cu sediul in Dubai are o flota de doar 153 de aeronave, compania ocupa primul loc in lume, dupa numarul de kilometri zburati.

Compania este cunoscuta pentru interesul acordat destinderii pasagerilor, dar si pentru serviciile oferite pentru cei care doresc intimitate: mini-barurile individuale si baile cu cabina de dus.

Fondata in 1985, compania de stat Emirates opereaza peste 1000 de zboruri din Dubai, in fiecare saptamana.

In 2001, compania a intrat in istoria aeronautica, dupa ce a facut cea mai mare comanda de aeronave, comandand 58 de avioane cu un pret listat la 15 miliarde de dolari.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#avion, #cea mai buna companie aeriana, #companie, #companii aeriene, #operatori zbor, #qatar airways, #zbor , #Companii aeriene