Star Alliance vrea sa includa Turkish Airlines in randul membrilor sai

Vineri, 06 Octombrie 2006, ora 14:21
1147 citiri

Cea mai mare alianta a companiilor aeriene din lume, Star Alliance, din care fac parte si Lufthansa si United Airlines, analizeaza o eventuala integrare a companiei aeriene nationale din Turcia, Turkish Airlines, a declarat, vineri, vicepresedintele Star Alliance, Philip Saunders, citat de AFP."Purtam negocieri" in acest sens si "urmarim sa integram Turkish Airlines", in cadrul Star Alliance, a declarat Saunders, care a adaugat ca spera ca grupul turc sa adere la alianta "inainte de sfarsitul acestui an".

Turkish Airlines este principala companie aeriana din Turcia, cu o flota de 91 de aparate si cu peste 14 milioane de clienti in 2005. Saunders a anuntat, de asemenea, ca o intrare a unei companii indiene in cadrul Star Alliance ar putea, de asemenea, sa fie anuntata anul viitor.

In 2007, la aceasta structura vor adera, oficial, Air China et Shanghai Airlines, acestia adaugandu-se celor 18 membri din prezent ai aliantei.

Star Alliance a anuntat, in luna mai, aderarea, la aceasta alianta, a altor doi membri. In Asia, Star Alliance are, printre membrii sai, Thai Airways, All Nippon Airways (ANA), a doua companie aeriana japoneza, Asiana, din Coreea de Sud si Singapore Airlines

Star Alliance este cea mai mare alianta de acest gen, la nivel mondial, inaintea gruparilor precum Skyteam, care include grupurile Air France-KLM si Delta Air Lines sau OneWorld, ai carei membri sunt si British Airways si American Airlines.

NewsIn

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...