Punctualitatea pe aeroporturile din Romania este de doar 79%: Peste 10 milioane de pasageri au fost afectati, in 2018

Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 14:42
1312 citiri
Punctualitatea pe aeroporturile din Romania este de doar 79%: Peste 10 milioane de pasageri au fost afectati, in 2018
Foto: CC0 Creative Commons

Mai mult de 10 milioane de pasageri au avut parte, la nivel global, in anul 2018, de zboruri intarziate, anulate si supra-rezervate, record valabil si pentru Romania, unde numarul acestor pasageri a fost de de 83.300, conform unui studiu de specialitate remis luni AGERPRES.

Anul 2018 a fost considerat fara precedent in ceea ce priveste operarea la timp a zborurilor. Vara lui 2018, in particular, a fost extrem de aglomerata si haotica, mai ales pentru pasagerii care au calatorit din Romania pentru destinatii clasice de vara, mai exact, locuri insorite, vacante la plaja. Conform studiului realizat de AirHelp, companie specializata in obtinerea de compensatii pentru pasagerii companiilor aeriene, punctualitatea pe aeroporturile din Romania in decursul anului trecut a fost de 79%. In fiecare zi, in medie, 4.800 de pasageri calatorind din Romania au intampinat astfel de probleme la decolare.

"Anul 2018 va intra in istorie ca anul care a provocat la maximum industria aeriana. Evenimentele neprevazute au aratat ca sunt o multime de lucruri de rezolvat si este un drum lung de strabatut pana cand companiile aeriene vor face o prioritate din legea pasagerilor. Am vazut o crestere mare in ceea ce priveste numarul cererilor pentru compensatii si este vizibil nevoie de AirHelp pentru informarea pasagerilor companiilor aeriene cu privire la drepturile lor si, la fel de bine, pentru sprijinirea lor cu scopul obtinerii de compensatii", spune Laura Kauczynski, expert in drepturile pasagerilor.

La nivel global, aproape fiecare al 5-lea zbor a fost afectat de un astfel de eveniment, unul dintre motivele principale ale acestor probleme fiind grevele personalului companiilor aeriene. Cresterea semnificativa a numarului de pasageri a pus, de asemenea, o presiune suplimentara pe aeroporturi, acestea din urma fiind nevoite sa se confrunte cu un trafic de pasageri la limita capacitatii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#intarzieri avioane, #intarzieri avioane Ro , #Companii aeriene