Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profiturile inregistrate in 2014 de companiile aeriene vor fi mai mici cu 5%

Profiturile inregistrate in 2014 de companiile aeriene vor fi mai mici cu 5%


Castigurile companiilor aeriene vor fi in 2014 cu un miliard de dolari sau cu 5% mai scazute decat s-a estimat anterior, deoarece tensiunile politice au dus la majorarea pretului titeiului, iar ritmul de crestere pe pietele emergente a incetinit, a anuntat miercuri Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Bloomberg.

Companiile aeriene din intreaga lume ar urma sa inregistreze in acest an profituri cumulate de 18,7 miliarde de dolari, fata de 19,7 miliarde de dolari cat a prognozat IATA in decembrie, in timp ce veniturile ar urma sa ajunga la 745 miliarde de dolari, cu doua miliarde de dolari mai mult decat se estimase anterior.

"Aceste evolutii pot fi caracterizate ca fiind un reglaj. Pe ansamblu situatia este pozitiva. Ramanerea pe profit este o realizare majora, ce reflecta restructurarea din sectorul bancar", a declarat directorul general al IATA, Tony Tyler.

Costul barilului de petrol va creste la o medie de 108 dolari, cu 3,5 dolari mai mult decat estima anterior Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni, astfel incat nota de plata pentru combustibil a industriei aeriene se va majora cu trei miliarde de dolari.

Fuziunile si societatile mixte au ajutat la majorarea profitabilitatii companiilor aeriene, desi marjele de profit in acest sector "raman la un nivel nesatisfacator", la aproximativ 2,5% in 2014, se arata in raportul IATA.

"In 2014, numarul pasagerilor transportati va ajunge la nivelul record 3,3 miliarde in 2014", anunta in decembrie Tony Tyler.

Acesta a adaugat ca cifra de afaceri asteptata in 2014 pentru sectorul transportului aerian este de 743 miliarde de dolari, astfel ca, printr-o simpla impartire la numarul de pasageri, se ajunge la un profit de aproape sase dolari per pasager.

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) este o organizatie ce reprezinta aproximativ 200 de companii aeriene din intreaga lume, echivalentul a 80% din traficul aerian mondial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1283 ori