Pilotii Ryanair din Germania vor sa intre in greva

Luni, 30 Iulie 2018, ora 17:40
2532 citiri
Pilotii Ryanair din Germania vor sa intre in greva
Foto: CC0 Creative Commons

Pilotii din Germania ai companiei aeriene low-cost Ryanair au votat in favoarea declansarii unei greve deoarece vor sa aiba contracte colective de munca.

Luni, sindicatul pilotilor Vereinigung Cockpit (VC) a informat ca 96% dintre pilotii germani ai Ryanair s-au pronuntat in favoarea miscarii de protest. Sindicatul va anunta cu 24 de ore inaintea declansarii grevei conducerea companiei aeriene, transmit Reuters si DPA.

Vereinigung Cockpit a indicat ca va acorda timp Ryanair pana in 6 august sa vina cu o noua oferta. Saptamana trecuta au avut loc la Frankfurt negocieri intre conducerea companiei aeriene low-cost si Vereinigung Cockpit, care s-au incheiat fara rezultat.

Si pilotii din Irlanda ai Ryanair, membri ai sindicatului FORSA/IALPA, intentioneaza sa declanseze a patra greva de o zi in data de 3 august si au avertizat ca sunt posibile noi miscari de protest daca operatorul aerian irlandez nu isi schimba atitudinea.

Saptamana trecuta, Ryanair a notificat peste 300 de angajati - piloti si personal navigant - ca si-ar putea pierde locurile de munca fiindca in sezonul de iarna va fi concediata aproximativ 20% din forta de munca de la baza sa din Dublin, deoarece recentele greve afecteaza rezervarile.

Decizia companiei aeriene de a notifica angajatii este "nechibzuita si provocatoare" si ii va motiva si mai mult sa-si mentina solicitarile, se arata intr-un comunicat al sindicatului Forsa/IALPA.

Compania a avertizat ca ar putea inchide cateva rute din capitala Irlandei in urma reducerii numarului de avioane de la baza din Dublin, de la 30 la 24, dar si alte rute s-ar putea confrunta cu reduceri frecvente deoarece o parte din aeronave vor fi directionate spre subsidiara poloneza, Ryanair Sun, care inregistreaza o crestere rapida. Cele sase avioane vor fi trimise in Polonia.

Compania irlandeza va incepe negocierile cu peste 100 de piloti si 200 de membri ai personalului navigant din Dublin care au primit instiintari privind posibila lor concediere din 28 octombrie. O parte ar putea fi transferati in Polonia pentru a minimaliza impactul concedierilor, a explicat Ryanair.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat, in 4 iulie, o lista cu 34 de cereri, solicitand salarii decente, imbunatatirea platii concediilor de boala si contracte de munca pe baza tarii de origine si a legislatiei irlandeze. Lista a fost semnata de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

In schimb, Ryanair sustine ca angajatii sai beneficiaza de unele dintre cele mai bune conditii din industria aeriana low-cost.

In decembrie, Ryanair a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria de 32 de ani a companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european. In urma discutiilor, pilotii Ryanair din Portugalia, Irlanda si Italia renuntasera la miscarile de protest programate inainte de Craciun, dar pilotii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#greva Ryanair , #Companii aeriene