Pilotii Ryanair din Germania vor sa intre in greva

Luni, 30 Iulie 2018, ora 17:40
2532 citiri
Pilotii Ryanair din Germania vor sa intre in greva
Foto: CC0 Creative Commons

Pilotii din Germania ai companiei aeriene low-cost Ryanair au votat in favoarea declansarii unei greve deoarece vor sa aiba contracte colective de munca.

Luni, sindicatul pilotilor Vereinigung Cockpit (VC) a informat ca 96% dintre pilotii germani ai Ryanair s-au pronuntat in favoarea miscarii de protest. Sindicatul va anunta cu 24 de ore inaintea declansarii grevei conducerea companiei aeriene, transmit Reuters si DPA.

Vereinigung Cockpit a indicat ca va acorda timp Ryanair pana in 6 august sa vina cu o noua oferta. Saptamana trecuta au avut loc la Frankfurt negocieri intre conducerea companiei aeriene low-cost si Vereinigung Cockpit, care s-au incheiat fara rezultat.

Si pilotii din Irlanda ai Ryanair, membri ai sindicatului FORSA/IALPA, intentioneaza sa declanseze a patra greva de o zi in data de 3 august si au avertizat ca sunt posibile noi miscari de protest daca operatorul aerian irlandez nu isi schimba atitudinea.

Saptamana trecuta, Ryanair a notificat peste 300 de angajati - piloti si personal navigant - ca si-ar putea pierde locurile de munca fiindca in sezonul de iarna va fi concediata aproximativ 20% din forta de munca de la baza sa din Dublin, deoarece recentele greve afecteaza rezervarile.

Decizia companiei aeriene de a notifica angajatii este "nechibzuita si provocatoare" si ii va motiva si mai mult sa-si mentina solicitarile, se arata intr-un comunicat al sindicatului Forsa/IALPA.

Compania a avertizat ca ar putea inchide cateva rute din capitala Irlandei in urma reducerii numarului de avioane de la baza din Dublin, de la 30 la 24, dar si alte rute s-ar putea confrunta cu reduceri frecvente deoarece o parte din aeronave vor fi directionate spre subsidiara poloneza, Ryanair Sun, care inregistreaza o crestere rapida. Cele sase avioane vor fi trimise in Polonia.

Compania irlandeza va incepe negocierile cu peste 100 de piloti si 200 de membri ai personalului navigant din Dublin care au primit instiintari privind posibila lor concediere din 28 octombrie. O parte ar putea fi transferati in Polonia pentru a minimaliza impactul concedierilor, a explicat Ryanair.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat, in 4 iulie, o lista cu 34 de cereri, solicitand salarii decente, imbunatatirea platii concediilor de boala si contracte de munca pe baza tarii de origine si a legislatiei irlandeze. Lista a fost semnata de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

In schimb, Ryanair sustine ca angajatii sai beneficiaza de unele dintre cele mai bune conditii din industria aeriana low-cost.

In decembrie, Ryanair a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria de 32 de ani a companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european. In urma discutiilor, pilotii Ryanair din Portugalia, Irlanda si Italia renuntasera la miscarile de protest programate inainte de Craciun, dar pilotii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova.

Micile plăceri, lovite de mari scumpiri. Ce stă în spatele prețurilor crescute la ceai și cafea
Micile plăceri, lovite de mari scumpiri. Ce stă în spatele prețurilor crescute la ceai și cafea
Ultimii ani au venit cu scumpiri constante ale vieții, fie că este vorba de costul încălzirii sau de cel al alimentelor. Două analize recente scot la suprafață faptul că este posibil să...
Microsoft retrage suportul pentru două versiuni de Windows 11. Cum puteți evita asta
Microsoft retrage suportul pentru două versiuni de Windows 11. Cum puteți evita asta
Microsoft va lăsa fără suport utilizatorii Windows 11 care nu și-au actualizat sistemul de operare la una dintre versiunile mai recente, modificarea intrând în aplicare peste doar 90 de zile....
#greva Ryanair , #Companii aeriene

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. Cum ”fentezi” radarele fixe atunci când pleci cu mașina în vacanță peste hotare. Metodele ingenioase aflate la limita legii VIDEO
  2. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
  3. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
  4. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
  5. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  6. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
  7. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
  8. Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard de lei. Din ce afaceri a câștigat cei mai mulți bani
  9. Cele 6 recomandări esențiale pentru șoferii care circulă pe caniculă. Care este presiunea ideală pentru anvelope vara
  10. O firmă românească se extinde peste hotare cu un model de afacere atipic. Ținta următoare este Europa de Vest