Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Industria aviatica si-a redus estimarile de profit

Industria aviatica si-a redus estimarile de profit


Companiile aeriene din intreaga lume ar urma sa inregistreze in acest an un profit cumulat de 11,7 miliarde de dolari, cu 8% mai putin decat estimarile anterioare de 12,7 miliarde de dolari, ca urmare a cresterii slabe inregistrata in Asia dar si a diminuarii cererii pentru transportul aerian de marfa, a anuntat luni Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.

IATA a precizat ca aceasta revizuire in scadere cu un miliard de dolari fata de estimarile sale anterioare din luna iunie reflecta, de asemenea, o crestere a pretului petrolului din cauza crizei din Siria.

"Situatia industriei aeriene nu se imbunatateste atat de rapid pe cat ne asteptam', a declarat directorul general al IATA, Tony Tyler. 'Subliniez insa ca situatia din acest an va fi o imbunatatire fata de rezultatul de 7,4 miliarde de dolari inregistrat in 2012", a adaugat Tyler.

Pentru anul urmator, IATA prognozeaza un profit net de 16,4 miliarde de dolari, al doilea cel mai bun an din ultimul deceniu dupa recordul de 19,2 miliarde de dolari inregistrat in 2010.

La nivel regional, IATA si-a redus cu o treime (sau 1,5 miliarde de dolari) estimarile privind profiturile inregistrate in acest an de companiile aeriene din Asia-Pacific pana la 3,1 miliarde de dolari, revizuirea fiind determinata, in mare parte, de incetinirea ritmului de crestere inregistrat de economiile emergente din regiune. Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) prognozeaza ca in acest an traficul aerian de marfa va creste cu doar 0,9%, comparativ cu un avans de 1,5% potrivit estimarilor anterioare, si mult sub cresterea de 5% preconizata pentru traficul aerian de pasageri.

In schimb, IATA si-a imbunatatit estimarile privind profiturile inregistrate de companiile aeriene din America de Nord (pana la 4,9 miliarde de dolari de la 4,4 miliarde de dolari anterior) si Europa (pana la 1,7 miliarde de dolari fata de 1,6 miliarde de dolari anterior).

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) este o organizatie ce reprezinta aproximativ 200 de companii aeriene din intreaga lume, echivalentul a 80% din traficul aerian mondial.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1308 ori