FOTO Cum va arata cel mai mare aeroport din lume

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 15:23
7141 citiri
FOTO Cum va arata cel mai mare aeroport din lume

Dubaiul se poate lauda cu un nou record in materie de constructii, dupa ce, duminica, al doilea cel mai mare aeroport din tara - Al Maktoum International Airport - si-a deschis portile pentru liniile comerciale.

Situat in Jebel Ali, Al Maktoum International Airport va deveni cel mai mare aeroport din lume in momentul in care va fi finalizat, scrie CNN.

Autoritatile din Dubai au participat, duminica, la o ceremonie pentru deschiderea primelor linii comerciale ale aeroportului, dupa ce in ultimii trei ani acesta a operat doar linii cargo.

Desi initial serviciile pentru pasageri urmau sa fie complete incepand din anul 2017, mega-proiectul a suferit unele intarzieri, din cauza crizei financiare, astfel ca autoritatile au anuntat ca aeroportul va fi finalizat in 2027.

Costurile acestei constructii sunt estimate la peste 32 de miliarde de dolari.

Aeroportul va avea cinci piste, cu o capacitate anuala de 160 de milioane de calatori si 12 milioane de tone de marfuri.

Drept comparatie, cel mai aglomerat aeroport din lume in prezent, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, s-a laudat cu aproximativ 95 de milioane de calatori in 2012.

Dubai este a doua mare economie din Emirate, dupa Abu Dhabi.

Printre noile proiecte anuntate in ultimele doua luni in Emirate se numara o replica a Taj Mahal, de patru ori mai mare decat originalul, si cel mai mare mall din lume, care va fi construit in cadrul unui complex de shopping si gradini mai mari decat parcul Hyde din Londra.

Emiratul incearca sa revitalizeze piata imobiliara, blocata dupa criza financiara mondiala din 2008-2009, desi a acumulat datorii de 113 miliarde de dolari pentru a se transforma intr-un hub comercial si turistic. Emiratul are de platit anul viitor datorii de 7 miliarde de doalri, iar in 2014 vor ajunge la maturitate plati de 32 miliarde de dolari, potrivit Bank of America Merrill Lynch.

Piata imobiliara din Dubai a fost deschisa pentru investitorii straini in anul 2002, dand nastere unei perioade de boom in sectorul constructiilor, cu proiecte extravagante precum cel mai inalt zgarie-nori din lume si o serie de insule artificiale pe coasta emiratului. Lucrarile la doua dintre cele trei insule in forma de frunza de palmier au fost intrerupte in trimestrul al treilea al anului 2008, din cauza crizei financiare mondiale.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cel mai mare aeroport, #Al Maktoum International Airport, #deschidere aeroport Al Maktoum, #deschidere aeroport Dubai , #Companii aeriene