Fara bagaj de mana gratuit pe zborurile Ryanair. Urmeaza si restul companiilor low-cost?

Vineri, 24 August 2018, ora 13:49
15178 citiri
Fara bagaj de mana gratuit pe zborurile Ryanair. Urmeaza si restul companiilor low-cost?
Foto: CC0 Creative Commons

Compania aeriana low-cost Ryanair a anuntat, vineri, ca incepand cu data de 1 noiembrie 2018 toti pasagerii vor trebui sa plateasca intre sase si zece euro pentru a putea lua la bordul avionului un bagaj de mana cu greutatea de pana la 10 kg.

Conform cu noile reguli, pasagerii vor putea lua la bord "un mic bagaj personal" care va putea fi depozitat sub scaunul din fata, informeaza AFP si Reuters.

Incepand cu data de 1 noiembrie, daca un pasager va dori sa isi duca valiza de mana, cu greutatea de pana la 10 kilograme, in cabina avionului acesta va trebui sa plateasca intre 6 si 8 euro pentru a o depozita in compartimentul de deasupra capului sau sa plateasca intre 8 si 10 euro pentru a o depune la cala.

Compania irlandeza precizeaza ca a fost nevoita sa faca aceste modificari din cauza faptului ca pasagerii luau la bordul avioanelor prea multe bagaje de munca, ceea ce provoca intarzieri la imbarcare.

De cateva luni, Ryanair preia la portile de imbarcare o parte din bagajele de mana pe care pasagerii intentionau sa le aduca in cabina pentru a le transporta, gratuit, in cala avionului. Ryanair explica aceasta practica prin faptul ca nu exista suficiente locuri pentru toate bagajele de mana in cabina avionului. Insa aceasta politica a impus etichetarea gratuita pana la 120 de bagaje la portile de imbarcare, ceea ce a provocat intarzieri de aproximativ 25 de minute, in medie, a explicat compania. Pentru a rezolva aceasta problema, incepand din luna noiembrie nu va mai avea loc etichetarea gratuita a bagajelor la portile de imbarcare.

Ryanair se confrunta incepand de anul trecut cu nemultumirea personalului si a fost nevoita sa negocieze cu sindicatele pentru a raspunde la o parte din solicitarile vizand imbunatatirea conditiilor de munca, ceea ce ii va provoca costuri suplimentare.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bagaj mana gratuit, #Ryanar taxa bagaj mana , #Companii aeriene