Enav a castigat doua licitatii privind asistenta de zbor, in Romania si Kenya

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 09:31
1450 citiri
Enav a castigat doua licitatii privind asistenta de zbor, in Romania si Kenya

Italia isi continua expansiunea pe pietele straine, de data aceasta prin autoritatea aviatiei civile din Italia, Enav /Ente nazionale per l'assistenza al volo/.

Furnizorul de servicii italian a castigat recent in Romania si Kenya doua licitatii internationale privind furnizarea serviciului de radiomonitoring pentru certificarea si calibrarea semnalelor radioelectrice ale sistemelor de asistenta de zbor ale aeroporturilor celor doua tari, informeaza cotidianul italian La Repubblica in editia de marti.

'Acesti primi pasi ai dezvoltarii comerciale in strainatate sunt foarte importanti si semnificativi,'' a declarat administratorul unic al Enav, Massimo Garbini. ''Contractele semnate vor contribui la sanatatea conturilor noastre economice, mai ales in acest moment de criza in transportul aerian. Reprezentam excelenta italiana intr-un sector delicat si de specializare foarte inalta', a precizat Grabini.

Cele doua contracte au durata de un an, sunt in valoare de peste un milion de euro si reprezinta o recunoastere a calitatii furnizarii serviciilor de asistenta in zbor, potrivit La Repubblica.

Pe langa Romania si Kenya, Enav opereaza deja pe piete din Albania, Polonia, Ucraina, Germania, Turcia, Cipru, Libia, Rwanda, Afganistan, Trinidad Tobago, China si Malayezia, unde pregateste controlori de zbor, datorita nivelului recunoscut de performanta realizat in serviciile internationale de control al traficului aerian si in activitatile de formare, consultanta aeronautica, radiomonitoring si inginerie de specialitate.

Serviciul Enav Radiomonitoring desfasoara o activitate continua de control al radio asistentelelor cum sunt Radar, ILS (sistemele pentru aterizari de precizie), ajutor in navigatia aeriana ((VHF Range Omnidirectional /VOR/, balize radio, Distance Measuring Equipment /DME/), pentru a verifica valabilitatea si fiabilitatea semnalelor transmise, care ofera aeronavelor indicatiile corecte in fazele de decolare, aterizare si navigatie.

Enav desfasoara activitatea de radiomonitoring printr-o flota proprie de aeronave foarte noi, care efectueaza peste 2.000 de ore de zbor pe an. Aceste aeronave, special echipate, reprezinta cele mai avansate sisteme din lume pentru certificarea asistentei in navigatia aeriana.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#Enav contract Romania, #transport aerian , #Companii aeriene