Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresterea sectorului de servicii american s-a imbunatatit in ianuarie

Cresterea sectorului de servicii american s-a imbunatatit in ianuarie
Ritmul de crestere din sectorul de servicii american s-a accelerat, in ianuarie, pana la varful ultimelor opt luni, datorita cererii stabile si costurilor mai scazute, potrivit raportului publicat luni si citat de Reuters.

Indicele pentru servicii, al Institutului pentru Administrarea Resurselor, a crescut pana la 59,0 in ianuarie, de la 56,7 in decembrie si a depasit previziunile medii de 57,0 ale analistilor chestionati de Reuters.

Nivelul din ianuarie este cel mai ridicat de la cel de 59,2, din mai 2006.
O valoare peste 50 indica cresterea in sectorul de servicii.

"Sectorul serviciilor continua sa inregistreze cresteri sanatoase, cu o moderatie a presiunilor inflationiste care sugereaza ca economia este in stare buna, cu exceptia sectorului de locuinte si ca Federal Reserve, sistemul de banci centrale, va mentine, probabil, neschimbate ratele dobanzilor, pana cand inflatia scade mai mult", a declarat economistul-sef de la A.G.Edwards and Son, din Saint Louis, Missouri, Gary Thayer.

Sectorul serviciilor reprezinta aproximativ 80% din activitatea economica americana, incluzand afacerile precum restaurante, hoteluri, saloane de coafura, banci sau companii aeriene.

Componenta pentru locuri de munca a indicelui a scazut, de la 53,2 in decembrie la 51,7, cel mai scazut nivel de la cel de 51,6 din ianuarie 2006.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 902 ori