Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boeing obtine profit din contractele militare

Boeing obtine profit din contractele militare
Vanzarile din sectorul militar au "rotunjit" veniturile Boeing la 607 milioane de dolari, desi in aceeasi perioada a anului trecut compania americana inregistra pierderi.Din totalul vanzarilor gigantului din Seattle, de circa 13 miliarde de dolari, 7,2 miliarde reprezinta contracte cu destinatie militara.
Sectorul avioanelor comerciale Boeing a avut mult de suferit dupa atacurile din 11 Septembrie, dar compania a anuntat ca in prezent incepe sa se refaca.

Anul trecut, compania anunta pierderi de 192 de milioane de dolari in sectorul comercial, antrenate de alte pierderi mult mai mari, de 1 miliard de dolari de la divizia de sateliti.

Tot anul trecut, compania, care este cel de-al doilea furnizor de tehnica de zbor pentru Pentagon, a recunoscut ca a spionat unele creatii ale rivalului Lockheed Martin, care au dus ulterior la pierderea unor contracte valoroase si la demiterea directorului financiar pentru lipsa de etica.

Boeing a dat lovitura cu noul 7E7, un avion eficient economic, pentru care exista deja un total de 62 de comenzi, de la patru companii aeriene.

De asemenea, imbunatatirea starii financiare a dus la angajarea a 3.000 de muncitori, primele angajari care au loc de la concedierea unui numar de 42.000 de membri ai personalului, care si-au pierdut locurile de munca dupa atacurile de la 11 Septembrie.

Sursa: BBC

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 958 ori