Alitalia ar putea ramane fara combustibil, daca nu-si plateste furnizorul Eni

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 14:33
1307 citiri
Alitalia ar putea ramane fara combustibil, daca nu-si plateste furnizorul Eni
Sursa foto: Alitalia

Grupul energetic italian Eni SpA a avertizat, miercuri, ca nu va mai putea furniza combustibil companiei aeriene Alitalia, daca aceasta nu reuseste sa obtina finantare, transmite BBC.

Eni nu va mai putea furniza credit "unei companii al carei viitor nu mai este asigurat", a avertizat seful grupului energetic italian.

Dupa ani in care a inregistrat pierderi, Alitalia incearca sa obtina de la actionari 100 de milioane de euro (136 de milioane de dolari) pentru a se mentine pe linia de plutire. Actionarii urmeaza sa voteze in 14 octombrie daca sunt de acord cu extinderea finantarii pentru compania aeriana.

Alitalia a acumulat pierderi de peste 840 de milioane de euro si o datorie de un miliard de euro de la salvarea sa de la faliment, in 2009, de catre Air France KLM si un grup de investitori italieni. Air France KLM, care detine 25% din actiunile Alitalia, a anuntat saptamana trecuta ca este dispusa sa vina in ajutorul acesteia daca vor fi indeplinite o serie de conditii stricte.

Vicepresedintele Alitalia, Salvatore Mancuso, a avertizat, insa, ca o eventuala preluare a controlului de catre Air France KLM ar fi foarte costisitoare pentru Alitalia, in special in ceea ce priveste numarul locurilor de munca ce ar urma sa fie eliminate ca urmare a restructurarii operatiunilor.

Unii analisti sunt de parere ca cea mai buna optiune pentru Alitalia este o preluare de catre Air France-KLM, insa surse din apropierea discutiilor sustin ca intre cele doua parti exista divergente importante cu privire la angajamentele financiare si modul in care grupul francez ar modifica operatiunile Alitalia pentru a se potrivit cu reteaua sa.

Guvernul italian este preocupat, de asemenea, de rolul care ar urma sa revina aeroportului Fiumicino din Roma, in noua strategie a grupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#probleme financiare Alitalia, #combustibil Alitalia, #furnizare combustibil Eni Alitalia, #pierderi Alitalia, #faliment Alitalia , #Companii aeriene