Aeroporturile Bucurestiului au avut un numar record de pasageri in 2017. Cresterea e peste media europeana!

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 17:00
2594 citiri
Aeroporturile Bucurestiului au avut un numar record de pasageri in 2017. Cresterea e peste media europeana!
Foto: Aeroporturi Bucuresti

Cele doua aeroporturi ale Capitalei au consemnat anul trecut un numar record de pasageri, respectiv 12,84 milioane, cu 16,8% mai multi decat in 2016, depasind astfel media europeana.

Conform datelor Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), dezvoltarea traficului aerian de pasageri s-a manifestat si printr-o crestere a miscarilor de aeronave, pe cele doua aeroporturi - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu - inregistrandu-se, in 2017, un numar de 130.000 de aterizari si decolari, in crestere cu 7,7% raportat la anul precedent.

"Rezultatele pe care le-am obtinut in anul 2017, atat din punct de vedere al cresterii traficului aerian, cat si din punct de vedere al imbunatatirii parametrilor financiari ai CNAB, sunt efectele directe ale noii abordari manageriale, orientate catre atragerea de noi companii aeriene, extinderea numarului de rute operate de la Bucuresti, cresterea frecventelor de operare pe rutele existente si, nu in ultimul rand, catre optimizarea calitatii si sigurantei infrastructurii aeroportuare", a precizat directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Bogdan Mindrescu.

De altfel, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) a fost clasat de catre Airports Council International - Europe in top 5 european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primele zece luni ale anului trecut, a informat, pe 8 decembrie 2017, CNAB, intr-un comunicat.

Conform clasamentului publicat, la categoria aeroporturilor cu 10-25 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coanda, care a avut o crestere de 16,7% a traficului aerian, a ocupat locul cinci, surclasand aeroporturi precum Lisabona, Berlin, Bruxelles, Atena, Milano, Praga sau Budapesta.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in anul 2017, venituri totale de 1,08 miliarde lei, cu 8,3% mai mult fata de 2016, si un profit brut de 389,7 milioane lei, cu 45% mai mult fata de anul precedent.

Dintre obiectivele pe care le-a atins in 2017, CNAB mentioneaza realizarea unuia dintre proiectele de importanta majora pentru reabilitarea infrastructurii Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti, lucrarile de intretinere si reparatii totalizand 67.228 metri patrati, din care 39.483 metri patrati la structura rutiera a pistei de decolare/aterizare nr. 1 si alti 27.745 metri patrati la platforme si la caile de rulare a avioanelor

De asemenea, s-au implementat fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri si plecari, optimizarea controlului de securitate al pasagerilor si bagajelor de mana, precum si extinderea la doua benzi a fluxului auto de iesire din aeroport.

In plus, o misiune a Comisiei Europene a verificat masurile luate la nivel aeroportuar pentru protectia si securitatea, atat a pasagerilor, cat si a operatiunilor aeroportuare, constatand ca Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti respecta standardele europene in domeniul securitatii aviatiei civile si ca masurile aplicate la nivelul aeroportului sunt in conformitate cu prevederile legislatiei comunitare.

In acest context, CNAB a primit confirmarea ca respecta standardele europene de siguranta in domeniul aviatiei, in conformitate cu cele mai recente norme ale Uniunii Europene, certificarea acordata companiei autorizand Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti sa opereze in siguranta, fara restrictii, inclusiv aeronave de tip long - courrier, care pot realiza zboruri transatlantice.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei.

CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#aeroporturi Bucuresti, #pasageri aeroport Bucuresti , #Companii aeriene