Aeroportul Otopeni se afla pe locul 5 in topul cresterilor de trafic aerian din Europa

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 14:10
2666 citiri
Aeroportul Otopeni se afla pe locul 5 in topul cresterilor de trafic aerian din Europa
Foto: CC0 Creative Commons / CC BY 2.0

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a fost clasat de catre Airports Council International - Europe in top 5 european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primele zece luni ale anului 2017, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Conform clasamentului, la categoria aeroporturilor cu 10-25 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coanda, care a avut o crestere de 16,7% a traficului aerian, a ocupat locul cinci.

"Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti s-a inscris pe un trend de crestere consistenta, surclasand aeroporturi precum: Lisabona, Berlin, Bruxelles, Atena, Milano, Praga sau Budapesta.

Pentru atingerea potentialului maxim de crestere, am impus ca prioritati eficientizarea activitatii, reconfigurarea investitiilor si deblocarea rapida a strategiei de dezvoltare a aeroportului, cu o continua preocupare pentru siguranta si securitate.

Am reusit, in timp record, sa optimizam serviciile oferite pasagerilor si sa extindem capacitatile de procesare, astfel incat tranzitarea Aeroportului Henri Coanda sa fie cat mai rapida si mai confortabila", a declarat directorul general al CNAB, Bogdan Mindrescu.

Conform comunicatului, conducerea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti a dispus in acest an o serie de masuri operative care au redus timpul de asteptare al pasagerilor la controlul documentelor.

Astfel, capacitatea de procesare a pasagerilor Aeroportului Henri Coanda la ghiseele de control a crescut cu aproape 50% pe ambele fluxuri, de intrare si de iesire din tara, iar timpul de asteptare la controlul documentelor a scazut de peste 10 ori (in prezent fiind de 2-5 minute).

De asemenea, pentru reducerea timpului de asteptare la controlul de securitate pe fluxul de plecari, a fost dispusa optimizarea controlului pasagerilor si bagajelor de mana, la Aeroportul Henri Coanda.

Au fost amplasate paturi de role la toate liniile de control de securitate, au fost instalate sisteme de recuperare a tavilor folosite pentru controlul bagajelor de mana si au fost amplasate statii de lucru pentru controlul secundar al acestor bagaje.

"Pentru confortul pasagerilor, in cursul verii au fost finalizate lucrarile de supralargire la doua benzi pe fluxul de iesire a autovehiculelor din Aeroportul Henri Coanda catre Bucuresti. Aceasta masura a descongestionat traficul auto, facilitand accesul si defluirea autovehiculelor din perimetrul Aeroportului Henri Coanda", se mai mentioneaza in comunicat.

In acest an, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a realizat unul dintre proiectele de importanta majora pentru reabilitarea infrastructurii aeroportuare.

Astfel, in 2017, CNAB a inceput si a incheiat lucrarile de intretinere si reparatii la structura rutiera a pistei de decolare/aterizare nr. 1 a Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti si la caile de rulare a aeronavelor.

Lucrarile au totalizat o suprafata de 67.228 mp, din care 39.483 mp la pista nr. 1 si alti 27.745 mp la platforme si la caile de rulare a avioanelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#trafic aerian henri coanda, #trafic aerian otopeni , #Companii aeriene