Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aeroportul Brasov, pe lista BEI pentru accesarea de fonduri europene

Aeroportul Brasov, pe lista BEI pentru accesarea de fonduri europene


Comisia Europeana a agreat includerea aeroportului Brasov pe lista obiectivelor care sunt sprijinite de expertii Bancii Europene de Investitii (BEI) pentru accesarea de fonduri europene, a anuntat miercuri, intr-un comunicat de presa, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu.

"In urma consultarilor avute astazi (miercuri -n.r.) de ministrul Fondurilor Europene cu CE, la Bruxelles, reprezentantii DG Regio au agreat inceperea pregatirii aplicatiei pentru solicitarea de fonduri europene de catre Consiliul Judetean Brasov, pentru anumite investitii, la aeroportul Brasov-Ghimbav. Mai exact, obiectivul va fi inclus in planul de activitati al Jaspers, organism de asistenta tehnica al BEI, care sprijina imbunatatirea calitatii investitiilor realizate cu fonduri UE", se precizeaza in comunicatul citat.

Conform lui Minzatu, acest acord cu CE reprezinta un prim pas in directia realizarii acestui obiectiv de importanta locala si regionala din bani europeni.

"Desi este un moment important, atentia noastra trebuie sa ramana focusata pe depasirea urmatoarelor etape. Voi continua sa urmaresc evolutia acestui proiect, in care cred cu toata convingerea. (...) Am discutat si cu premierul Viorica Dancila legat de demersurile pentru asigurarea finantarii europene la aeroport, in contextul candidaturii Brasovului la Jocurile Olimpice pentru Tineret 2024. Confirm ca, la nivel guvernamental, exista interes si implicare pentru ca acest obiectiv sa se construiasca cu efort financiar cat mai mic posibil din partea comunitatii", a afirmat Minzatu, in comunicatul citat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3371 ori