Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezultate financiare slabe pentru Washington Post

Rezultate financiare slabe pentru Washington Post


Publicatia Washinton Post a inregistrat in ultimul trimestru din 2011 un profit de 61 milioane de dolari, cu 22% mai mici decat in anul precedent.

Veniturile intregului grup au scazut cu 10% fata de aceeasi perioada din 2010, la 1,1 miliarde de dolari. Rezultatele slabe sunt cauzate de reducerea operatiunilor diviziilor de ziare si de educatie. Cu toate acestea, profitul diviziei TV a ramas stabil, potrivit HeraldNet.

Profitul publicatiei Washington Post a scazut la 7,4 milioane dolari in trimestrul patru, fata de 19,9 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Ziarul a aratat semne de slabiciune pe mai multe fronturi. Publicitatea editiei printate a scazut cu 6% si in ciuda cresterii numarului de cititori online, veniturile din publicitatea online au scazut cu 15% in T4.

Universitatea Kaplan, in cadere libera

Profitul diviziei de educatie Kaplan a scazut cu 51% in T4, la 32,3 milioane euro. In ceea ce priveste veniturile inregistate de Kaplan, in ciuda faptului ca au scazut la sfarsitul anului trecut, inca reprezinta 60% din totalul veniturilor grupului.

Divizia de invatamant superior s-a contractat din cauza neconcordantelor cu regulamentul Departamentului de Educatie. In ciuda criticilor la adresa tehnicilor de recrutare, unitatea a oferit in premiera studentilor posibilitatea de a abandona cursurile fara plata taxelor, in termen de o luna de la inceperea studiilor. Cu toate acestea, inscrierile studentilor, atat online cat si la cursuri de zi, au scazut cu 23%, la 74.500 la sfarsitul lui 2011, fata de aceeasi perioada din 2010.

Exista anumite indicii de stabilizare a situatiei, dupa ce inscrierile noi au crescut cu 3% in cel de-al patrulea trimestru, fata de T3.

La nivelul anului 2011, grupul The Washington Post a avut un profit de 116,2 milioane dolari, fata de 277, 2 milioane dolari in anul precedent. In ceea ce priveste veniturile, acestea au scazut cu 10% la 4,1 miliarde de dolari.

Compania a continuat in 2011 sa rascumpere actiuni, reducand numarul de actiuni in circulatie la 11%. In 2011 a cheltuit 248 milioane de dolari pentru rascumpararea a aproape 650 de mii de actiuni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1411 ori