Profitul RWE, in scadere cu 45% in 2011

Marti, 06 Martie 2012, ora 16:19
1269 citiri
Profitul RWE, in scadere cu 45% in 2011

RWE, al doilea grup german de utilitati, a raportat marti un profit net in scadere cu 45% in 2011, de 1,81 miliarde de euro, in principal din cauza costurilor mari cu inchiderea reactoarelor nucleare din Germania, informeaza Fox Business.

In primavara anului trecut, autoritatile de la Berlin au luat decizia de a inchide toate centralele nucleare din Germania pana in anul 2022, ca urmare a dezastrului de la Fukushima.

Aceasta decizie a lovit planurile companiilor energetice care operau reactoare nucleare in Germania, adica gigantii E.ON si RWE.

RWE a anuntat marti ca decizia de a inchide reactoarele a avut un impact negativ de peste un miliard de euro in rezultatul financiar al companiei pentru anul trecut. In 2011, compania a avut un profit net de 1,81 miliarde de euro, in scadere cu 45% fata de 3,31 miliarde de euro, cat a inregistrat in 2010.

Veniturile au scazut si ele cu 3,1%, pana la 51,69 miliarde de euro.

Rezultatul net este mai mic decat estimarile analistilor. Mai multi experti chestionati de Dow Jones Newswire prognozau un profit de 2,11 miliarde de euro si vanzari de 52,65 miliarde de euro.

"Am inceput sa luam masurile necesare pentru a trece cat mai repede peste perioada grea", a declarat directorul general executiv al RWE, Jurgen Grossmann. El spera ca nivelul vanzarilor sa se stabilizeze in acest an si in 2013. Pentru 2013 si 2014, compania si-a planificat un program de taieri de costuri de un miliard de euro.

Totodata, potrivit Bloomberg, RWE vrea sa vanda active in valoare de 7 miliarde de euro in 2012 si 2013. Anul trecut, compania urmarea sa renunte la active de 11 miliarde de euro in aceasta perioada.

RWE a scos deja la vanzare diviziile de gaze din Cehia si participatia sa la compania de utilitati Berlinwasser Holding AG din Germania.

In Romania, RWE a fost unul dintre cei sase investitori privati interesati de constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, insa a decis sa se retraga din acest proiect in ianuarie 2011, odata cu GDF Suez si Iberdrola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#cifra afaceri RWE, #profit RWE, #rezultate financiare RWE, #reactoare nucleare Germania RWE , #Cifra de afaceri