Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isi revine leasing-ul? Afacerile LeasePlan, plus 33 % in noua luni

Isi revine leasing-ul? Afacerile LeasePlan, plus 33 % in noua luni


LeasePlan Romania a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 21,99 milioane de euro, in crestere cu 33% fata de perioada similara din 2010, in timp ce valoarea portofoliului administrat a sporit cu 45%.

LeasePlan Romania a raportat un profit de 1,43 milioane euro dupa primele noua luni ale acestui an, iar valoarea portofoliului administrat a ajuns la 50,3 milioane euro.

"Ritmul de crestere a pietei de leasing operational in 2011 este mai mare comparativ cu cel din anul anterior, fiind in linie cu previziunile noastre de la inceputul anului. Aceasta evolutie se datoreaza, in mare parte, cresterii cererii ca rezultat al innoirii flotelor mai vechi ale clientilor, precum si extinderii flotelor existente", a declarat directorul general LeasePlan Romania, Bogdan Apahidean.

Piata de leasing operational a crescut in primele noua luni ale acestui an cu 15% fata de finalul anului trecut, pana la 36.563 de unitati, conform datelor Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO).

Compania LeasePlan Romania administra, la 30 septembrie 2011, 6.000 de autovehicule, majoritatea acestora fiind in sistem full operational leasing (peste 83%), in vreme ce pentru 16% din portofoliu se furnizeaza doar serviciile de administrare flota, iar pentru restul de 1% se asigura doar finantarea.

Compania LeasePlan a intrat pe piata romaneasca in martie 2007 si a devenit operationala in luna septembrie a aceluiasi an, printr-o investitie initiala de circa 1,3 milioane euro.

Actionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments BV (50 %), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1178 ori
Citeste mai multe despreLease plan profit cifra de afaceri