Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GeoPost raporteaza o cifra de afaceri in crestere pentru 2011

GeoPost raporteaza o cifra de afaceri in crestere pentru 2011


GeoPost, subsidiara La Poste si actionarul companiei de curierat si coletarie DPD International, a raportat o cifra de afaceri de peste 3,6 miliarde euro in 2011, consolidandu-si pozitia de al doilea cel mai mare curier din Europa.

Cifra de afaceri inregistrata de GeoPost in 2011 este mai mare cu 6,6% decat cea inregistrata in 2010. GeoPost a raportat, de asemenea, o crestere de 6,8% a volumului de livrari in 2011 fata de anul precedent, peste 680 milioane de colete fiind livrate prin reteaua internationala DPD.

Actionarul DPD a inregistrat evolutii pozitive ale cifrei de afaceri in toate tarile in care este prezent, in special in Marea Britanie, Germania sau Olanda. In Europa Centrala si de Est, business-ul DPD a fost impulsionat de serviciile destinate pietelor de e-commerce. Astfel, DPD Polonia a ocupat in 2011 pozitia secunda in topul curierilor, iar in Republica Ceha, DPD este lider pe nisa solutiilor de curierat destinate comertului electronic.

Cu peste 2,5 milioane colete livrate zilnic, DPD este unul dintre liderii internationali ai serviciilor de coletarie si curierat express. Compania detine cea mai importanta retea rutiera din Europa si livreaza in 230 de tari din lume. Clientii DPD, atat cei business, cat si persoane fizice, au la dispozitie o gama larga de servicii de curierat nationale sau international.

DPD are 24.000 angajati si o flota de 18.000 de vehicule, care opereaza in peste 800 de locatii din 40 de tari. Actionarul majoritar, cu 83,32% din actiuni, este GeoPostGroup, subsidiara aflata in proprietatea grupului francez La Poste. Cu o cifra de afaceri consolidata de peste 3.440 miliarde euro in 2010, GeoPost este in prezent al doilea cel mai mare furnizor de servicii de curierat si coletarie din Europa.

DPD Romania este activa pe piata locala din 2008, prin preluarea Pegasus, prima companie de livrari urbane din Romania, infiintata in 1997.

In prezent, DPD Romania se numara printre primele cinci companii de curierat rapid si coletarie din Romania, cu peste 500 de angajati (inclusiv francizele), 74 depozite si 15 000 de colete livrate zilnic. DPD Romania are o acoperire nationala in proportie de 100% si efectueaza livrari in peste 220 de tari din intreaga lume.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2602 ori