Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

E.ON estimeaza pentru 2013 afaceri in usoara scadere in Romania

E.ON estimeaza pentru 2013 afaceri in usoara scadere in Romania


Grupul german E.ON a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri consolidata de 5,2 miliarde lei (1,2 miliarde euro), iar pentru acest estimeaza o usoara scadere, a declarat miercuri directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca nu poate da detalii privind profitul net, mentionand doar ca s-a situat la un nivel apropiat de cel din 2011.

Companiile din grupul E.ON au investit anul trecut in Romania o suma totala de 379 milioane de lei, in special pentru modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice. Pentru acest an grupul previzioneaza investitii similare, cu prioritate in modernizarea retelelor de distributie.

In sectorul gazelor naturale, E.ON Gaz Distributie a investit anul trecut 218 milioane de lei, iar pentru acest an a bugetat investitii de 179 milioane de lei.

Pe partea de energie electrica, E.ON Moldova Distributie a investit anul trecut 158 milioane de lei, iar pentru acest an preconizeaza investitii de 177 milioane de lei.
Grupul are in Romania 6.200 angajati, in usoara scadere fata de 2011.

Totodata, E.ON Romania a infiintat, la inceputul acestui an, o companie de servicii, prin transferul serviciilor tehnice specifice din cadrul subsidiarelor E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

La finele trecut compania avea de incasat datorii totale de 420 milioane de lei, cu 22,4% mai mari fata de valoarea de 343 milioane de lei de la finele anului 2011. Din total, CFR are datorii catre E.ON de 60 milioane de lei.

"Datoriile CFR erau la finele anului trecut 60 milioane lei si cresc iar si constant. Suntem cam la fel ca acum doi ani, CFR este o problema care nu se mai termina", a spus Hajdinjak.

Grupul E.ON este activ in Romania pe piata furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind aproximativ trei milioane de clienti in 20 de judete din Transilvania si Moldova.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1674 ori