Comertul cu amanuntul a scazut cu 5,9%

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 10:41
1426 citiri
Comertul cu amanuntul a scazut cu 5,9%

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in august cu 5,9% fata de aceeasi luna din 2010, ca urmare, in principal, a scaderii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun si a celor de produse nealimentare, conform NewsIn.

Astfel, vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 10,5%, iar vanzarile de produse nealimentare cu 2,1%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 0,4%.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 3,9% mai mic decat in august 2010.

Datele transmise de Institutul National de Statistica (INS) arata ca, fata de iulie 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in august cu 3%, in date ajustate sezonier, datorita scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-2,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-3,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate a crescut cu 0,6%.

In serie bruta, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut in august cu 4,4% fata de luna precedenta.

In primele opt luni din 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5,3%, scadere datorata reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-9,0%), a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,4%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-2,5%).

In serie bruta, scaderea a fost de 4,7%.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#cifra afaceri, #comert, #comert amanuntul, #comert ridicata , #Cifra de afaceri