Comertul cu amanuntul a scazut cu 5,9%

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 10:41
1426 citiri
Comertul cu amanuntul a scazut cu 5,9%

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in august cu 5,9% fata de aceeasi luna din 2010, ca urmare, in principal, a scaderii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun si a celor de produse nealimentare, conform NewsIn.

Astfel, vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 10,5%, iar vanzarile de produse nealimentare cu 2,1%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 0,4%.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 3,9% mai mic decat in august 2010.

Datele transmise de Institutul National de Statistica (INS) arata ca, fata de iulie 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in august cu 3%, in date ajustate sezonier, datorita scaderii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (-2,5%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-3,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate a crescut cu 0,6%.

In serie bruta, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut in august cu 4,4% fata de luna precedenta.

In primele opt luni din 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5,3%, scadere datorata reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-9,0%), a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,4%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-2,5%).

In serie bruta, scaderea a fost de 4,7%.

Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Cum stau românii la capitolul "sănătate orală"? Iată ce spun studiile
Sănătatea orală în România rămâne în continuare o problemă majoră. Cu toate că vedem cabinete stomatologice tot mai frecvent, românii se află în coada Europei când vine vorba de...
Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Tendințe In Evoluția Activității Economice Pentru Următoarele 3 Luni In cadrul anchetei de conjunctura, aferenta lunii februarie 2024, managerii din industria prelucrătoare estimează,...
#cifra afaceri, #comert, #comert amanuntul, #comert ridicata , #Cifra de afaceri