CFR SA a trecut pe profit in primul semestru din 2012

Miercuri, 22 August 2012, ora 16:40
1553 citiri
CFR SA a trecut pe profit in primul semestru din 2012

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a obtinut in primul semestru un profit net de 120,74 milioane lei, fata de o pierdere de 229,02 milioane lei inregistrata in perioada similara din 2011, arata datele transmise de reprezentantii companiei.

In 2011, pierderile companiei au fost de 708,45 milioane lei.

Cifra de afaceri s-a ridicat in primele sase luni la 506,50 milioane lei, in usoara crestere fata de 500,11 milioane lei in acelasi interval al anului trecut.

Totodata, cheltuielile totale ale companiei au fost in primul semestru de 782,65 milioane lei, in scadere cu 31,9% fata de intervalul similar din 2011, cand s-au cifrat la 1,15 miliarde lei.

"In acest an, Ministerul Finantelor Publice a acordat companiei un imprumut in valoare de 769,78 milioane lei, cu scadenta la 30 noiembrie 2012, in scopul achitarii obligatiilor de plata datorate la furnizorii de energie electrica. In prezent se poarta discutii in vederea obtinerii unui credit BERD pentru rambursarea imprumutului(sus-mentionat) acordat de MFP", au precizat reprezentantii CFR SA.

Compania a semnat in anul 2011 contracte pentru modernizarea a opt gari, iar in acest an, pana in prezent, a semnat contracte pentru modernizarea a inca sase statii de cale ferata. Investitiile alocate in primul semestru al acestui an pentru proiectele de modernizare a statiilor de cale ferata se ridica la 55,371 milioane lei.

CFR SA are inchiriate proprietati private (spatii/terenuri) in 790 de statii de cale ferata, iar valoarea veniturilor din inchirieri obtinute de companie in anul 2011 se ridica la 42,3 milioane lei.

CFR Marfa pierde tot mai multi bani. Vinovatii: Ploaia si recesiunea

Ovidiu Silaghi: CFR Marfa se privatizeaza pana la finalul anului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#CFR SA profit, #cifra de afaceri CFR SA, #CFR SA pierderi , #Cifra de afaceri