Anastasia Soare, un mic imperiu de opt cifre

Sambata, 26 Mai 2012, ora 00:00
8239 citiri
Anastasia Soare, un mic imperiu de opt cifre
Foto: Anastasia Soare

Afacerea "sprancenelor perfecte" a Anastasiei Soare a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro, in Statele Unite, transformandu-se incet, dar sigur, intr-un adevarat imperiu financiar, condus cu mare atentie de ambitioasa romanca.

Dupa ce si-a extins afacerea pe trei continente, Anastasia Soare a gasit momentul potrivit pentru a deschide un salon si la Bucuresti, primul din Romania, atunci cand a reusit sa-si gaseasca parteneri de incredere, spune femeia de afaceri, intr-un interviu acordat Business24.

Acum, Andreea Esca, Amalia Nastase, Monica Barladeanu sau Mihaela Radulescu sunt doar cateva dintre numele mari din Romania care apreciaza tehnicile atent studiate de pensat ale Anastasiei Soare.

Care este povestea succesului Anastasiei Soare?

Am venit in America acum mai mult de 20 de ani, fara a vorbi engleza prea bine, dar cu multa vointa, sperante si curaj. Am lucrat ca angajata la un salon pe Melrose, la inceput, unde mi-am format clienetela.

Devenisem foarte ocupata si am inchiriat o camera la un salon faimos din Beverly Hills. La succesul clientelei mele extinse, care a demarat acest mic imperiu, au contribuit mai multe lucruri, printre care cel mai important a fost faptul ca mi-am dat seama ca nu exista nimeni specializat pe sprancene.

La inceput ma deranja atat de mult ca femeile nu-si faceau sprancenele, incat, desi veneau la mine pentru tratament facial, eu le ceream voie clientelor sa le fac si sprancene, fara a fi nevoite sa plateasca. Iar lor le-a placut atat de mult, incat apoi veneau numai pentru acest serviciu. Asa a venit ideea!

Am studiat foarte mult, pana am ajuns la conceptul de spranceana perfecta. Nu am vrut sa deschid o afacere doar de dragul de a o deschide; am vrut sa fiu cea mai buna in ceea ce fac. Astfel am deschis salonul din Beverly Hills, unde lucram cate 10-12 ore pe zi facand sprancene.

Azi am peste 70 de angajati, saloane in America, Europa, Asia, o linie de cosmetice care se extinde din ce in ce mai mult... Dar, cu toate astea, nu am incetat niciodata sa muncesc chiar si mai mult decat la inceput. Cred ca o afacere de succes nu se poate mentine sau evolua fara munca si implicare totala.

Cat de mare este afacerea "sprancenelor perfecte" in 2012?

Probabil ca ati observat de-a lungul anilor ca mi se pune des aceasta intrebare. Din pacate, Anastasia Beverly Hills este o companie privata si nu pot divulga acest lucru. Pot sa va spun ca cifra de afaceri este de opt numere.

Anul acesta ne-am extins foarte mult linia de cosmetice, avand mult mai multe produse pe care le oferim, am extins distributia in America de Sud, suntem in discutii preliminare cu Orientul Mijlociu.

Se poate numi afacerea dumneavoastra un imperiu financiar?

Da, de ce nu! Un mic imperiu in devenire, in crestere! (n.r. - zambeste Anastasia)

Ce inseamna sa faci afaceri in SUA, comparativ cu ce inseamna a face business in Romania?

Cred ca inceputul este greu peste tot. E nevoie de multa rabdare, perseverenta si mai ales incredere in afacerea pe care o promovezi sau o incepi.

Bineinteles ca sunt diferente ce tin de legi, administratie, birocratie, in schimb consider ca business-ul este un limbaj universal, atata timp cat lucrezi cu oameni competenti si de incredere.

Cum evolueaza afacerea Anastasia Soare in Romania? Se bucura de succes? De ce a ajuns atat de tarziu in tara natala?

Sunt foarte multumita de saloanele din Bucuresti. Am observat ca femeile din Romania sunt la fel de dornice de a se intretine, ca si cele de aici, ceea ce ma bucura foarte tare.

Faptul ca am deschis mai tarziu in Romania nu se datoreaza lipsei de cerinte sau intentie, ci faptului ca nu am gasit persoane de incredere cu care sa colaborez. Am investit mult timp si suflet in saloanele din SUA. Nu am vrut sa deschid un salon in Romania fara sa fiu sigura ca va fi un succes.

Exista vreo diferenta intre saloanele Anastasia Soare din SUA, Japonia sau cele din Romania?

Nu, un exista nicio diferenta. Am dorit sa pastrez aceeasi calitate a serviciilor, indiferent de locatie.

Recent am inceput renovarea si extinderea salonului din Beverly Hills, unde vom oferi, pe langa altele, servicii de hairstyling.

Care sunt cele mai de succes femei din SUA carora le-ati infrumusetat fizionomia? Dar din Romania?

Multe din clientele mele sunt femei de succes, fie ca apar in fata sau in spatele ecranului. Cu foarte multe dintre ele am legat prietenii apropiate, cum ar fi Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Eva Longoria, Kim Kardashian, Heidi Klum, Victoria si David Beckham si multi altii.

In Romania am multe cliente si prietene bune, cum ar fi Andreea Esca, Loredana Groza, Amalia Nastase, Monica Barladeanu, Mihaela Radulescu, Claudia Pavel etc.

Ce tip de sprancene isi doresc femeile care apeleaza la dumneavoastra?

La moda sunt sprancenele puternice, dar pensate cat mai natural. Foarte multe dintre femeile americane, cunoscute sau nu, folosesc foarte putin machiaj in timpul zilei si prefera un look cat mai natural.

Asa ca o spranceana frumos definita, arcuita, pensata si conturata cu pudra sau creion de sprancene este tot ce au nevoie, pentru a oferi fetei un aspect ingrijit, aerisit.

Care este secretul metodei dumneavoastra de pensat?

Nu pot sa va dezvalui secretul, pentru ca astfel ar incerca toata lumea sa faca sprancene in stilul Anastasia. (n.r. glumeste Anastasia)

Tehnica de pensat pe care o folosesc este rezultatul multor studii de matematica, arhitectura si genetic detin o foarte buna viziune intuitiva. In natura exista asa numita "proportie de aur", pe care am aplicat-o si in pensarea sprancenelor, pentru a crea o armonie perfecta intre acestea si restul trasaturilor fetei.

Cum se relaxeaza si cum isi cheltuieste banii Anastasia Soare, o femeie de afaceri de succes in SUA si nu numai?

Imi place fashion-ul (am o garderoba foarte extinsa), designul interior, imi place sa fac bijuterii, sa pictez... tot ce tine de stil si frumusete in general. De exemplu, de cateva luni am inceput renovarea casei, in care am investit destul pentru a iesi exact cum mi-am dorit si in care m-am implicat suta la suta.

De asemenea, in duminicile cand sunt acasa, incerc sa merg cu mama la spa, pentru masaj. Nu pot spune ca merg in vacante prea des. Calatoriile pe care le fac sunt in general de afaceri, iar majoritatea investitiilor si cheltuielilor pe care le am sunt legate tot de business.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Anastasia Soare salon, #Anastasia Soare sprancene, #Anastasia Soare Beverly Hills, #imperiu Anastasia Soare , #Cifra de afaceri