Alibaba vrea sa preia integral Yahoo

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 19:00
1564 citiri
Alibaba vrea sa preia integral Yahoo

Grupul Alibaba, din China, intentioneaza sa preia Yahoo si a angajat, in acest scop, o firma de lobby de la Washington, in cazul in care partenerul sau din Asia va renunta sa se mai implice in proces.

Banca japoneza Softbank, care detine 30% din actiunile Alibaba si care este partener in cadrul Yahoo Japonia, se numara printre ofertantii pentru preluarea Yahoo, transmite Reuters. Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a anuntat din septembrie ca grupul pe care l conduce intentioneaza sa cumpere Yahoo integral, daca oportunitatea se va ivi.

Societatile chineze precum Huawei Techologies Co s-au lovit de mai multe obstacole cand au incercat sa cumpere active americane de-a lungul anilor. "Problema securitatii nationale este deseori doar o scuza pentru preocuparile comerciale ale oricarui stat, dar in special pentru Statele Unite", a declarat Mark Natkin, managing director la o firma de consultanta cu sediul in Beijing.

"Daca se aboneaza la Yahoo si stiu ca aceasta este detinuta de o companie chinezeasca, atunci trebuie sa ia decizia singuri", a mai comentat Natkin, facand referire la problemele de cenzura din China.

Investitorii citati de Reuters considera ca detinerile Yahoo in cadrul Alibaba si prezenta sa pe piata asiatica reprezinta cele mai valoroase parti ale companiei americane. Valoarea de piata a Yahoo este, in prezent, de 20 miliarde de dolari. Yahoo este in prezent in cautare de modalitati de face a fata concurentei puternice din partea unor companii precum Google sau Facebook.

La inceputul lunii octombrie, mai multe surse citate de Reuters au precizat ca Microsoft ar putea face o oferta pentru preluarea Yahoo. Gigantul IT este "curtat" de numerosi investitori, precum Providende Equity Partners, Hellman & Friedman, Silver Lake Partners sau fondul rus de investitii DST Global.

Yahoo a respins in 2008 o oferta de 47,5 miliarde de dolari din partea Microsoft, decizie considerata o gafa din partea directorului general de atunci, Jerry Yang. "Valoarea Yahoo nu a mai crescut de cativa ani, iar unii directori considera ca ar trebui sa cumparam ceva cu potential de viitor", a afirmat sursa din conducerea Microsoft.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#alibaba preluare yahoo, #yahoo china, #yahoo china alibaba , #Cifra de afaceri