Afacerile Grupului Agricola au ajuns la peste 26 milioane euro

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 16:05
1420 citiri
Afacerile Grupului Agricola au ajuns la peste 26 milioane euro

Grupul de firme Agricola a inregistrat o cifra de afaceri de 117,96 milioane de lei, in primul trimestru al anului 2013, cu 5% mai mult fata de perioada similara a anului trecut, cand a obtinut 112,95 milioane de lei.

Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola, in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare, reteaua proprie de magazine si operatorul logistic, a inregistrat in primele trei luni o crestere a cifrei de afaceri cu 11%, ajungand in prezent la circa 79,625 milioane lei (de la 71,742 milioane lei anul trecut, se arata intr-un comunicat de presa.

Rezultatele sunt in linie cu obiectivele stabilite pentru anul in curs pentru companiile Grupului Agricola, care si-au fixat obiective de crestere intre 5 si 15%.

Desi debutul acestui an a fost marcat de discutii aprinse referitoare la carne si produsele din carne, vanzarile de carne de pui au crescut 8% in volum, in primele trei luni, comparativ cu perioada similara din 2011, iar in valoare cu 24%, partial din cresterea cu putin peste 10 procente a pretului de vanzare in ultimul an calendaristic, dar mai ales datorita cresterii ponderii produselor transate in mixul de produse comercializat si din atingerea unei proportii de 85% a produselor refrigerate vandute. Fata de trimestrul IV al anului trecut, pretul mediu la carnea de pasare este cu 4% mai mic.

Potrivit datelor furnizate de companie, vanzarile la categoria salamuri crude uscate realizate de Salbac, companie din cadrul Grupul Agricola Bacau, au crescut in primul trimestru cu 16% fata de aceeasi perioada din 2011. In continuare, grupa salamurilor crud-uscate performeaza, in vreme ce grupa salamurilor fiert-afumate inregistreaza o usoara scadere a volumelor, in trendul pietei. Per ansamblu, compania Salbac are o crestere a cifrei de afaceri de 14% fata de anul trecut.

La categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, obtinute la fabrica Europrod, in primul trimestru s-a inregistrat o scadere cu 15 procente a volumelor vandute, si o diminuare ceva mai mica a cifrei de afaceri.

"La aceasta categorie de produse vorbim, de asemenea, de o contractare a pietei - cu siguranta influentata direct de puterea de cumparare. Sunt, in definitiv, niste produse de nisa, iar eu cred ca una din solutiile de revenire va veni din cresterea exporturilor. Oricum, colegii de la Europrod au inregistrat un rezultat bun in martie si aprilie, cand au comercializat 80 de tone de produse de post, dublu fata de anul trecut", a precizat Grigore Horoi, presedintele Grupului de companii Agricola.

Si la categoria oua pentru consum, produse la Avicola Lumina Constanta, s-a inregistrat o diminuare de 10% a vanzarilor fata de primul trimestru al anului precedent, principalul motiv fiind o supraproductie in tarile vestice care a condus la o scadere dramatica a pretului pe intreaga piata a Uniunii Europene.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie, care in septembrie 2012 a implinit 20 de ani de la infiintare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Agricola cifra afaceri, #Agricola rezultate financiare, #Agricola profit , #Cifra de afaceri