Afacerile France Telecom, afectate de razboiul preturilor din Franta

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 11:32
1525 citiri
Afacerile France Telecom, afectate de razboiul preturilor din Franta

Grupul de telefonie France Telecom, proprietarul Orange, a anuntat miercuri o scadere peste asteptari a cifrei de afaceri inregistrata in primul trimestru, din cauza reducerilor de preturi pe piata de telefonie mobila din Franta.

France Telecom, al patrulea operator european de telecomunicatii, a precizat ca in primele trei luni ale acestui an cifra sa de afaceri a inregistrat o scadere de 4,1% pana la 10,28 miliarde de euro in timp ce profitul operational a scazut cu 6,6% pana la 3,1 miliarde de euro. Analistii intervievati de Thomson Reuters mizau pe o cifra de afaceri de 10,35 miliarde de euro si pe un profit operational de 3,12 miliarde de euro, transmite Reuters.

"Razboiul preturilor pe piata din Franta a ramas feroce", a declarat directorul financiar Gervais Pellissier. "Insa in lunile urmatoare vom putea sa testam apetitul consumatorilor pentru serviciile mobile 4G si speram ca aceasta ne va permite sa recream valoare", a adaugat Pellissier.

France Telecom si-a confirmat principalele obiective pentru 2013, un dividend stabil la 0,80 euro pe actiune si un flux de numerar de peste sapte miliarde de euro.

Recent, Standard & Poor's a coborat ratingul atribuit grupului francez de telefonie France Telecom pana la 'BBB plus' de la 'A minus', cu perspectiva stabila, citand cresterea competitiei pe piata de telefonie mobila din Franta si o scadere peste asteptari a rezultatelor anuale.

Orange, este lider de piata in Romania cu 10,214 milioane clienti la 31 martie 2013, in crestere cu crestere cu 127.000 fata de perioada similara a anului trecut.

Veniturile Orange Romania au scazut in primul trimestru din acest an cu 1,4% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 219 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#cifra afaceri France Telecom, #razboi preturi piata telecom, #razboi preturi Franta, #piata telecom Europa , #Cifra de afaceri