Afacerile Aeroportului Baneasa au crescut in T1

Luni, 22 Iunie 2009, ora 11:10
5035 citiri
Afacerile Aeroportului Baneasa au crescut in T1

Aeroportul Baneasa a inregistrat in T1 2009 afaceri de 7 milioane euro, in crestere cu 27,27% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand cifra de afaceri s-a situat la 5,5 milioane euro, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai aeroportului.

Potrivit acestora, numarul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Baneasa a fost, in trimestrul I al acestui an, de 480.000, in crestere cu 23% fata de perioada similara a anului trecut, cand numarul pasagerilor a fost de 390.000.

Aeroportul International Aurel Vlaicu (Baneasa) estima la inceputul anului, pentru 2009, o cifra de afaceri de 85 milioane de lei, in crestere cu 25% fata de 2008.

In 2008, Aeroportul Baneasa a inregistrat 1,76 milioane pasageri, iar anul acesta estimeaza un flux de 2,1 milioane, reprezentand o crestere cu 20%.

"Numai la inceputul anului, pe primele patru luni am inregistrat o crestere cu 18% a numarului de pasageri si cu 23% a numarului miscarilor de aeronave. Tinand cont ca in aviatie sezonul incepe in aceasta perioada (n.r. aprilie), speram sa mentinem trendul ascendent si sa atingem o crestere cu 20% a pasagerilor pana la sfarsitul anului", declara recent fostul director general al aeroportului, Stefan Mladin.

El mentiona ca, in 2009, s-a observat o migratie a calatorilor de la cursele de linie la cursele low-cost. Oamenii de afaceri folosesc tot mai des acest tip de transport aerian, deoarece si pentru aceasta categorie de pasageri conteaza diminuarea costurilor.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#aeroport, #afaceri, #baneasa , #Cifra de afaceri