Topul gigantilor americani doriti la Bursa

Joi, 23 Februarie 2012, ora 18:29
1984 citiri
Topul gigantilor americani doriti la Bursa

Cea mai tare oferta publica initiala din 2012 ramane cea anuntata de Facebook. Dar reteaua de socializare nu este singura companie americana pe care investitorii o asteapta cu nerabdare sa se listeze la Bursa.

Actiunile Facebook vor putea fi cumparate, cel mai probabil, in al doilea trimestru al anului 2012, dar aceasta oferta publica initiala este doar una dintre cele mai asteptate de investitori, scrie Business Insider.

Cifra de afaceri in crestere, planurile de extindere si majorarea vanzarilor pentru mai multe trimestre la rand reprezinta principalele argumente pentru care investitorii asteapta listarea mai multor companii americane, lideri pe segmentul lor de activitate.

Mars

Compania Mars este cunoscuta, in principal, pentru batoanele de ciocolata cu acelasi nume, pentru bomboanele M&M si pentru Milky Way. In plus, firma mai produce orezul Uncle Ben si mancarea pentru pisici Whiskas.

Veniturile anuale se ridica la 27 miliarde de dolari, iar reprezentantii firmei au anuntat ca vor sa faca angajari masive. Anul acesta numarul de salariati va creste cu 64.000 de persoane.

Chic-Fli-A

Chic-Fli-A, un lant de restaurante cu capital privat, a inregistrat una dintre cele mai mari cresteri ale vanzarilor din America. In 2010 a incasat 3,5 miliarde de dolari din vanzari, cu 11,37% mai mult fata de 2009.

Cresterea medie a vanzarilor, raportata la fiecare dintre localurile sale, se ridica la 5,6%. In prezent, Chic-Fli-A are 1.500 de locatii, iar compania are planuri mari de extindere.

Restaurantul are un meniu bazat in principal pe preparate din pui si mizeaza pe atragerea clientilor prin formarea unui mediu prietenos si familiar.

Cargil

Pentru o companie fondata la sfarsitul Razboiului Civil, Cargill si-a demonstrat capacitatea de a se adapta rapid la schimbarile din industria agricola.

Cargill produce si distribuie produse agricole, dar ofera si servicii de gestionare a riscurilor. Compania a avut venituri anuale de peste 110 miliarde de dolari si continua sa fie lider in sectorul agriculturii.

Publix

Publix Super Markets ramane cel mai mare lant de supermarketuri din SUA. Veniturile sale anuale s-au ridicat la peste 23 miliarde de dolari, iar firma se bazeaza pe un numar de 145.000 de angajati, in total. In ciuda numarului mare de salariati si in pofida contextului financiar dificil, Publix intentioneaza sa mai faca angajari.

Enterprise

Enterprise Rent-A-Car este cel mai mare business din sectorul inchirierilor de masini de pe piata americana. Compania are mai mult de 7.000 de birouri si reprezentante, pe tot continentul american.

In 2007, Enterprise a achizitionat National Car Rental si Alamo Rent-A-Car, extinzandu-si flota la 1,1 milioane de vehicule. Multumita achizitiei, veniturile companiei au crescut pana la 13 miliarde de dolari, anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este Campionatului European, mult așteptatul Euro 2024. Între 14 iunie și 14 iulie, Germania este gazdă pentru cele 24 de reprezentative...
#top companii listare Bursa, #listare bursa, #companii americane , #Cifra afaceri