Serviciile B2B au crescut cu 5,1% in februarie

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 14:01
1292 citiri
Serviciile B2B au crescut cu 5,1% in februarie

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 5,1% in februarie fata de aceeasi luna din 2011, a anuntat INS.

Cresteri s-au inregistrat la transporturile aeriene (+22,6%), la activitati juridice si de contabilitate; activitati de consultanta in management (+10,8%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (+9,6%), depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (+4,7%) si telecomunicatii (+4,0%). Scaderi au fost la transporturile pe apa (-39,2%) si la activitati de posta si de curier (-3,2%).

In serie bruta, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 4,9% fata de februarie 2011.

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2012, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 0,4%, datorita in principal scaderilor inregistrate la transporturi pe apa (-26,0%), depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (-3,3%), activitati de posta si de curier (-3,2%) si la activitati juridice si de contabilitate; activitati de consultanta in management (-1,3%).

Cresteri s-au inregistrat la transporturile aeriene (+10,7%), la transporturi terestre si transporturi prin conducte (+2,5%) si la telecomunicatii (+0,4%).

In serie bruta, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut pe ansamblu cu 3% fata de luna precedenta.

In primele doua luni din acst an, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 5,5% comparativ cu aceeasi perioada din 2011, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitati juridice si de contabilitate; activitati de consultanta in management (+19,1%), la transporturile aeriene (+10,1%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (+7,9%), depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (+7,7%) si telecomunicatii (+2,6%).

Scaderi s-au inregistrat la transporturile pe apa (-31,7%) si la activitati de posta si de curier (-1,8%).

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#cifra afaceri companii februarie, #cifra afaceri companii industrie, #cifra afaceri nivel februarie , #Cifra afaceri