Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lui Coca-Cola ii merge bine in Romania. Vanzarile au crescut

Lui Coca-Cola ii merge bine in Romania. Vanzarile au crescut


Volumul vanzarilor Coca-Cola Hellenic in Romania a crescut usor in primele noua luni ale anului, iar in trimestrul al treilea avansul a fost mai accelerat, sustinut de conditiile propice din perioada verii, au anuntat, joi, reprezentantii celui mai mare imbuteliator Coca-Cola din Europa.

Veniturile nete ale Coca-Cola Hellenic au avansat cu 3% la noua luni, de la 5,33 miliarde de euro anul trecut la 5,47 miliarde de euro.

"Volumul in Romania a crescut in primele noua luni cu un procentaj scazut de o cifra (sub 5%, n.r.). In trimestrul al treilea, volmul inregistrat in Romania a urcat cu un procentaj ridicat de o cifra (intre 5% si 10%, n.r.)", se arata in raportul Coca-Cola Hellenic.

In trimestrul al treilea al anului trecut, compania Coca-Cola a consemnat in Romania o scadere de sub 5%.

"Rezultatele operationale si conditiile bune privind vremea pe timpul verii, perioada cheie pentru vanzari, au sustinut volumele in trimestrul al treilea", noteaza compania.

La nivel de companie, volumul vanzarilor Coca-Cola a scazut cu 1% in primele noua luni, de la 1,618 miliarde de navete la 1,605 miliarde de navete. Pietele emergente au inregistrat un avans de 3% al volumului, al carui impact a fost, insa, anulat de de scaderile de 5% pe pietele mature si 2% pe cele in dezvoltare.

Coca-Cola Hellenic detine in Romania patru fabrici, la Iasi, Timisoara, Ploiesti si Vatra Dornei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2089 ori