Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Industria, in declin. Vezi care sunt sectoarele cele mai afectate

Industria, in declin. Vezi care sunt sectoarele cele mai afectate


Numarul intreprinderilor care activau, la sfarsitul anului 2010, in industria romaneasca era de 53.448, in scadere cu 9,5% fata de anul anterior, dintre care 39,4% detinute de sectorul "serviciilor".

La finele anului trecut, sectorul industrial insuma 53.448 intreprinderi, respectiv 11,4% din totalul intreprinderilor active din domeniul economic (industrie, constructii, comert si servicii). Cea mai mare pondere a fost detinuta de intreprinderile active din cadrul sectorului 'Servicii', respectiv 39,4%. Comparativ cu anul 2009, numarul total de intreprinderi a scazut, in 2010, cu 9,5%.

In ceea ce priveste cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost detinuta de catre intreprinderile cu activitate principala de comert (39,5%), la polul opus situandu-se intreprinderile din constructii cu numai 8,1%.

Structura investitiilor in cadrul sectoarelor este dominata de industrie (44,9%), urmata de constructii (14%), comert (13,9%) si servicii (27,2%).

Datele INS releva, de asemenea, ca rezultatul brut al exercitiului (profit) a inregistrat valori pozitive in industrie, constructii si comert, sectorul 'Servicii' fiind singurul care a inregistrat valori negative.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1403 ori