Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FAN Courier estimeaza ca va incheia anul cu afaceri in crestere cu 9%, la 240 milioane de lei

FAN Courier estimeaza ca va incheia anul cu afaceri in crestere cu 9%, la 240 milioane de lei


Compania de curierat FAN Courier a inregistrat in primele 10 luni afaceri de 196,8 milioane de lei si estimeaza ca va incheia anul cu un rulajde 240 milioane de lei (53,1 milioane de euro), in crestere cu 9% fata de 2011.

Compania ia in calul un avans similar al businessului pentru anul viitor, intr-un scenariu optimist, care presupune stabilizarea monedei nationale si reducerea impactului negativ generat de cresterea costurilor de transport.

Potrivit reprezentantilor companiei, principala provocare a acestui an a fost mentinerea tarifelor de transport, in conditiile unui mediu economic imprevizibil, cu deprecierea leului in raport cu euro si scumpirea carburantilor. Fata de 2011, costul mediu pe kilometru a crescut cu 25%.

"Studiile privind comportamentul consumatorilor au relevat ca cel mai mare trafic este inregistrat constant in luna noiembrie a fiecarui an, cand comenzile sunt in medie cu 20% mai mari fata de o luna obisnuita. Decembrie, decretata luna cadourilor, este o luna de varf, insa nu depaseste noiembrie din cauza numarului mai mic de zile lucra toare. In luna noiembrie am inregistrat aproape 1,5 milioane de expeditii, fata de 1,2 milioane intr-o luna obisnuita" , a declarat intr-un comunicat Felix Patrascanu, managing director si actionar FAN Courier.

Compania a urmarit in acest an cu prioritate consolidarea si extinderea activitatilor cu valoare adaugata, precum si dezvoltarea "capacitatii de reactie" la dezvoltare comertului online. FAN Courier a extins in 2012 gama de servicii de curierat rapid la nivel national si a lansat un serviciu care permite expedierea unui colet eliminand timpii de asteptare a curierului.

Investitiile realizate in cei aproape 15 ani de activitate se ridica la aproximativ 50 milioane de euro.

Compania a fost infiintata in 1998 si este detinuta de trei persoane fizice, respectiv Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai. FAN Courier are peste 16.000 de clienti, majoritaea companii, cu o echipa formata din 2.600 de colaboratori si o flota auto care depaseste 1.600 de vehicule.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2657 ori