CorporateBaskets.ro mizeaza pe o crestere de 20%

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 11:15
1857 citiri
CorporateBaskets.ro mizeaza pe o crestere de 20%

Zile onomastice, petreceri speciale, sedinte de afaceri sau sarbatori nationale. Sunt doar cateva dintre momentele in care companiile trimit catre partenerii de afaceri sau catre angajati cosuri cu cadouri.

De multe ori insa timpul este foarte pretios, iar in acelasi timp alegerile privind darurile trebuie sa fie unele facute cu grija. Aici intervine CorporateBaskets.ro, compania care rezolva cu succes cerintele clientilor pentru cadouri corporate de sarbatori de aproximativ 10 ani.

"Firma noastra se ocupa din 2003 de vanzare en gros si en detail de plante si accesorii pentru plante, inclusiv diverse vase si cosuri pentru flori. In 2005, impreuna cu o prietena, la initiativa ei, am inceput sa confectionam cosuri de cadou cu gourmet-uri si/sau flori si sa le distribuim in principal firmelor. Fiind un serviciu nou pentru Romania, dezvoltarea a fost lenta, insa odata cu 2008, imediat dupa inceperea crizei, vanzarile au crescut spectaculos pana in 2010, dupa care bugetele de protocol au inceput sa se reduca vertiginos.

Din fericire, am reusit sa mentinem o usoara crestere anuala a cifrei de afaceri, insa cu eforturi foarte mari, dubland practic numarul de cadouri confectionate. Pentru 2014 si 2015 estimam o crestere de 20% a acestui indicator", a declarat Anamaria Grigoriu, directorul CorporateBaskets.ro.

Compania care te ajuta sa oferi cadouri inspirate partenerilor de afaceri

CorporateBaskets.ro a fost asadar una dintre primele companii de pe piata din Romania care sa ocupe aceasta nisa, iar acest lucru le garanteaza clientilor sai faptul ca darurile pe care acestia le vor trimite cu ajutorul companiei vor fi unele speciale.

"Fiind printre primii, daca nu chiar primii care am inceput aceasta 'moda utila' in Romania, experienta noastra este foarte vasta in acest domeniu, putand sa identificam trendurile anuale pentru ultimele opt, noua sezoane. Astfel, ne putem asigura clientii ca aducem intotdeauna ceva nou, ceva ce nu s-a mai facut in piata in ultimii ani.

Astfel, acestia pot sta linistiti ca nu se prezinta la cel mai bun client al dansilor cu cadoul pe care acesta l-a primit si acum doi, trei ani. Printre elementele de baza care se gasesc in cosuri/cutii/pungi de cadou putem enumera: vin romanesc sau de import de calitate, whiskey, cognac, multe sortimente de cozonac si panettone, toate felurile de dulciuri si ciocolata, precum si un element care ne-a diferentiat mereu - decoratiuni specifice sarbatorilor respective: Paste, Craciun sau 8 Martie", a povestit Anamaria Grigoriu.

Cadouri personalizate

Cosurile incep de la 20, 30 de lei si pot ajunge si la peste 1.800 de lei, spune conducerea CorporateBaskets.ro. Totul depinde de cerintele clientilor.

"Cel mai ieftin cos graviteaza in jurul valorii de 20-30 de lei si poate contine o sticla mica de vin, o ciocolata, o decoratiune si unu, doua dulciuri. Referitor la cel mai scump, limita este stabilita de clienti, noi avand comenzi si de peste 1.800 lei, insa destul de rare. Avand in vedere faptul ca pentru fiecare sarbatoare aducem lucruri noi, compozitia cosurilor este in continua schimbare, astfel incat oferta noastra este foarte dinamica.

Majoritatea cadourilor au pretul cuprins intre 50 si 350 de lei, pret in care sunt incluse toate serviciile, cu exceptia transportului. Pentru comenzi mai mari de 500 lei, acesta este gratuit pentru o locatie din Bucuresti", a explicat directorul CorporateBaskets.

In plus, fiecare client are posibilitatea de a solicita o anumita personalizare a cadourilor, astfel ca toate cosurile pe care le vor primi partenerii vor fi produse special pentru acestia, de la culori, la compozitie, ambalaje speciale, felicitari sau carti de vizita.

Dat fiind faptul ca cele mai multe dintre cadouri sunt trimise de sarbatorile mari, acestea sunt si perioadele cele mai fructuoase pentru firma.

Un milion de euro cifra de afaceri

Cea mai aglomerata perioada din an este Craciunul, spune conducerea CorporateBaskets.ro, care explica faptul ca peste 70% din vanzarile anuale au loc in aceasta perioada; urmeaza, desigur, Pastele.

"Un model neplacut de afaceri este sa primesti toate comenzile intr-o perioada foarte scurta de timp. Din pacate, asa a inceput istoria cosurilor cadou in Romania in 2005, si am reusit ca pana in 2007 sa educam oarecum clientii fideli in a comanda mai din timp si sa accepte livrarea cosurilor pe o perioada mai indelungata. Din pacate, odata cu criza, aceste bune obiceiuri au fost 'uitate' cativa ani, abia in 2013 am vazut un interes mai semnificativ de a comanda si contracta cadourile din timp. Din fericire 2014 arata o maturizare a clientilor, acestia plasind comenzi mai din timp.

Un aspect important este livrarea prin curierat in tara in perioada de dinainte de Craciun. Cu tot efortul acestora, multe pachete nu ajung a doua zi. Din fericire, pana acum incidentele in care cosul sa nu ajunga deloc sau sa fie deteriorat aproape ca nu au existat in ultimii patru ani, astfel incat ne declaram extrem de multumiti de colaborarea cu furnizorii nostri de curierat. In sezon, sunt cateva zile aglomerate cand putem factura 100-200.000 lei. Cifra de afaceri se apropie de 1 milion de euro si in urma semnalelor pe care le avem, estimam o crestere a acesteia cu 20% in 2014", a declarat Anamaria Grigoriu.

Standuri speciale si livrari rapide

Chiar daca majoritatea comenzilor se realizeaza online, pe site-ul special al CoporateBaskets.ro, Craciunul anului trecut a marcat deschiderea a trei standuri din trei centre comerciale din Bucuresti, asta pentru a fi cat mai aproape de clienti.

"Multi dintre acestia au fost surprinsi (placut) sa ne gaseasca si in aceste mall-uri, beneficiind de un serviciu pe loc pentru cumparaturile ocazionale pe care le aveau de facut in preajma sarbatorilor. Astfel, in aceasta iarna vom fi prezenti si pe esplanada Baneasa Mall, intrarea dinspre Ikea", mai spune ea.

Planurile de viitor ale companiei sunt, desigur, legate de eficientizarea comenzilor si a timpului de livrare.

"Vom continua dezvoltarea ofertei noastre pe toate planurile, incercand sa obtinem preturi mai bune pentru clientii nostri in urma volumelor mari comandate de la furnizori, precum si eficientizarea livrarilor in Bucuresti si in tara.

Acum pentru Bucuresti putem livra chiar si in aceeasi zi, iar pentru tara avem un termen minim de 24 de ore, termen care depinde in mare masura de abilitatea curierilor de a livra in termenul stabilit pachetele respective. Pentru ca beneficiarul sa primeasca un cos , acestea nu sunt stocate si livrate, ci se confectioneaza pe loc, ambalandu-se si livrandu-se in aceeasi zi.

Efortul logistic este foarte mare, insa noi consideram ca beneficiarii nostri il merita si speram sa ne deosebim de concurenta si prin acest mic detaliu strategic", a declarat Anamaria Grigoriu, directorul CorporateBaskets.ro.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#corporate baskets cadouri Craciun, #cadouri corporate Craciun 2014 , #Cifra afaceri